Pääsin viimein tekemään masukakkua! heart
Järjestettiin tyttöjen kanssa ihanalle ystävällemme ylläri "baby showerit" näin mammaloman piristykseksi. Tehtiin tarjoilut nyyttärimeiningillä ja varasin itselleni heti kakun niin pääsin kokeilemaan tuota. Oli ihanan helppo, ja mielestäni ihanan söpö tuli.



 

Täytteet piti miettiä mammadieettiä silmälläpitäen smiley
Tein kuorrutteen ekaa kertaa sitten koulun jälkeen marsipaanista, en uskaltanut tehdä ihan pelkästään marsipaanista kun tiedän ettei siitä kovin moni tykkää, joten tein kuorrutteen fifty-sixty marsipaanista ja sokerimassasta, jotka sekoitin tasaiseksi massaksi yhteen. Mielestäni aika mukava käsitellä ja makukin oli ihan ok, joskin tiettävästi makea wink
Jouduin tekemään kakun jo edellisiltana, kun aamulla piti aikaisin pakata kakku kylmälaukkuun ja lähteä ajelemaan muutaman sadan kilometrin päähän vauvasuihkuttelemaan. Jätin siis kuorrutteen hieman paksummaksi jottei se ehtisi sulaa odotellessaan, sekä laitoin jääkaappiin yöksi ilman kupua. Pikkuisen oli tissiväli hionnut kun perillä nostin kakun kahvipöytään (oltuaan ensin kuutisen tuntia kylmälaukussa).
 


Suklaa-mansikka -kakku

kääretorttupohja mukiperiaatteella
3 kananmunaa    mukiin
sokeria   toiseen mukiin samanverran
vehnäjauhoja   kolmanteen mukiin samanverran
leivinlauhetta    ripaus

Vaahdota kananmunat ja sokeri vaahdoksi, siivilöi vehnäjauhot (joihin on sekoitettu leivinjauhe) ja nostele varovasti vaahtoon. Levitä massa tasaisesti uunipellille.
Paista 200 asteessa kunnes pinta on ruskistunut. Voit kokeilla hammastikulla kypsyyden.


Mansikkatäyte

100g   maustamatonta Viola-tuorejuustoa
1,25dl   vispikermaa
vaniljasokeria
2dl   pakastemansikkaa
2rkl   sitruunamehua
2   liivatetta
sokeria

vaahdota vaniljasokerilla maustettu kerma ja laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen.
Notkista tuorejuusto ja sekoita siihen sulatetut pakastemansikat (valuttelin ylimääräiset nesteet pois). Kuumenna sitruunamehu, sulata siihen liivatteet ja sekoita hyvin tuorejuustoseokseen. Nostele kermavaahto varovasti sekaan. Mausta tarvittaessa sokerilla.


Suklaatäyte

100g   maustamatonta Viola-tuorejuustoa
1,25dl   vispikermaa
vaniljasokeria
100g   maitosuklaata
2rkl   vettä
0,5   liivatetta

vaahdota vaniljasokerilla maustettu kerma ja laita liivate pehmenemään kylmään veteen.
Notkista tuorejuusto ja sekoita siihen sulatettu suklaa. Kuumenna vesi, sulata siihen liivate ja sekoita hyvin tuorejuustoseokseen. Nostele kermavaahto varovasti sekaan.


Masu: Vuoraa parin litran kulhon pohja ensin tuorekelmulla ja sitten kääretorttupohjalla, kostuta mansikkamehulla. Kaada kulho puolilleen mansikkatäytettä ja täytä loppu puolkas suklaatäytteellä. Leikkaa kääretorttupohjasta sopivan kokoinen "kansi" kulhoon, peitä kulho tuorekelmulla ja nosta jääkaappiin hyytymään.
Tissit: Tee kuten edellä. Valitse astioiksi kaksi samanlaista pientä kahvikuppia. Täytä toinen tisu suklaatäytteellä ja toinen mansikalla.

Kuorrutteen alle tein sokericremen.
Kuorrute on 1/2 valkoista marsipaania ja 1/2 valkoista sokerimassaa.
Kuorrutteen värjäsin pastaväreillä.