Aijai. Tätä ei tarvinne selitellä
Voipulla
5dl kädenlämpöistä maitoa
50g hiivaa
2dl sokeria
1rkl suolaa
1rkl kardemummaa
2 kananmunaa
200g voita
n2l vehnäjauhoja (itse en koskaan mittaa jauhoja, tämä määrä on kirjan mukaan)
Voipullan kuori
1/3 edellistä taikinaa
225g voita
3/4dl venhäjauhoja
pienenpieni ripaus soodaa (auttaa pinnan "repeämisessä")
1rkl kardemummaa
Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Mittaa sokeri, suola, kardemumma sekä munat ja lisää maitoon. Lisää osa jauhoista ja alusta taikina. Lisää rasva ja jauhoja siten että taikina on sopivan pehmeää. Vaivaa taikinaa kunnes taikina ei enää tartu sormiin (n10min). Anna taikinan levätä n 30min.
Ota taikinasta 1/3 ja lisää siihen voi, jauhot, sooda ja kardemumma. Anna kuoritaikinan levätä.
Pyöritä pullataikinasta pieniä pullia (muista että pullan koko kasvaa kun kuori lisätään!). Kauli kuoritaikinasta ohuehko (n5mm?) levy ja leikkaa se yhtä moneen osaan kuin mitä pikkupullia on. Aseta pikkupulla keskelle kuoripalaa ja pyöritä siten että kuori on kokonaan pullan ympärillä (venytä kuorta tarvittaessa varovasti). Kohota pullat ja voitele kananmunalla. Kuori repeää kauniiksi kun annat voitelupinnan hieman kuivahtaa ennen paistoa!
Paista 200 asteessa 10-15 min (kunnes pulla on kauniin ruskea).
Ohje lähestulkoon kopsattu koulukirjasta Laatua leivontaan (Peltomäki, Välimäki, Minni, Koponen)
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.