Toistamiseen testattu, todella hyvä ohje! Ekalla kertaa tein ohjeen kukaan, toisella kertaa piparien puutteessa laitoin digestivekeksiä ja himpun piparkakkumausteseosta, sekä mantelijauhon jauhoin itse lastuista.

Ohje on Yhteishyvän ruoka-lehdestä.

 

20160128_135015.jpg

Runebergin tortut / muffinssit

12 kappaletta

200 g  margariinia
2 dl  sokeria
2  munaa
2 dl  vehnäjauhoja
5 (n. 60 g)  piparkakkua
1 pussi (80 g)  mantelijauhetta
1,5 tl  leivinjauhetta
1,5 tl  kardemummaa
0,5 dl  kermaa tai maitoa

Pinnalle
vadelmahilloa
sokerikuorrutetta

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri.
Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten.
Murskaa piparkakut kaulimella jauheeksi ja sekoita kuivat aineet keskenään.
Sekoita jauhoseos vuorotellen kerman tai maidon kanssa taikinaan.
Voitele ja korppujauhota muffinivuoat. Annostele taikina vuokiin. 
Paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 25 minuuttia.
Kumoa tortut jäähtyneinä ja koristele hillolla. Pursota sokerikuorrutetta hillon ympärille.