Tämä oli tosi hyvää, kuva vain ei ole kauhean kaunis... äitini halusi kakkua niin tällainen pikaviritelmä tuli. Alkuperäinen ohje on Makeaa -blogista. Muokkasin lähinnä sokerin osalta. Mielestäni valkosuklaa ei kaipaa enää sokeria kaverikseen....

20160805_134228.jpg

Punaherukka-valkosuklaajuustokakku

Pohja
200 g   digestivekeksejä
75 g   voita sulatettuna
Vuoraa noin 24 cm:n irtopohjavuuan pohja leivinpaperilla. Voitele reunat. Murskaa keksit ja sekoita joukkoon voisula. Painele seos kevyesti irtopohjavuuan pohjalle. Laita jääkaappiin odottamaan.

Valkosuklaatäyte
3   liivatelehteä
½ tlk (125 g)   maitorahkaa
200g   mascarponejuustoa 
2 rkl   kiehuvaa sitruunamehua
200 g   valkosuklaata
2 dl   vispikermaa
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sekoita yhteen rahka ja tuorejuusto. Sulata suklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa, anna jäähtyä hetken. Vatkaa kerma vaahdoksi. Purista liivatteista ylimääräinen vesi ja liuoita ne kuumaan vesitilkkaan. Sekoita ne vatkaten tuorejuusto seokseen, lisää sulatettu suklaa. Kääntele joukkoon kerma ja kaada täyte pohjan päälle. Laita jääkaappiin herukkatäytteen valmistuksen ajaksi.

Herukkatäyte
300 g   punaherukoita
1 dl   sokeria
4   liivatelehteä
2 dl   vispikermaa
½ tlk (125 g ) maitorahkaa
200 g   mascarponejuustoa 
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Kiehauta punaherukat ja sokeri kattilassa. Paseeraa herukat siivilän läpi. Sekoita rahka ja tuorejuusto yhteen. Ota hieman marjasosetta erilleen, lämmitä ja sulata liivatteet siihen. Lisää jäähtynyt marjasose sekä liivateseos juustoseokseen. Lisää lopuksi vaahdotettu kerma. Kaada seos valkosuklaakerroksen päälle ja anna hyytyä kylmässä mielellään seuraavaan päivään.