Tein tällaisen piirakan tuossa perjantaina kun teki mieli leipoa... Tein vain puolikkaan tuosta annoksesta, niin sain muhkean pyöreän piiraan.
Pohja
4 kananmunaa
2 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
5 dl vehnäjauhoja (koita vähentää)
1 dl voisulaa (tai margariinia)
1 dl maitoa
<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Täyte
1 1/2 l omenoita
Muruseos
50 g margariinia
1 dl sokeria
1 dl kaurahiutaleita
1 tl kanelia
1/2 tl inkivääriä
Kuori ja viipaloi omput. Vaahdota kananmunat ja sokeri. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhojen joukkoon ja lisää vaahtoon. Lisää varovasti nostellen myös sula voi ja maito. Sekoita mahdollisimman vähän. Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle. Nosta omppuviipaleet taikinan pinnalle. Sekoita muruseos pehmeästä margariinista, sokerista, kaurahiutaleista, kanelista ja inkivääristä. Ripottele muruseos pinnalle. Paista piirasta 200 asteessa noin 20 minuuttia.
Lisäks jädee tai vaniljavaahtoa... ahhh...
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.