Oon aina tehny pizzataikinan ihan mutu-meiningillä. Nyt eilen selaillessani nettiä löytyi Pirkan sivuilta hyvännäköinen ohje, ja kokeilinkin heti. Täytteet meillä on yleensä ne mitä sattuu olemaan, ja puolet pizasta varmuuden vuoksi eri täytteellä kun puolet, koska minä en syö sieniä ja mies taas ei syö paprikaa ;)
Pohja
2 dl vettä
4dl vehnäjauhoja
2 tl kuivahiivaa
3/4 tl suolaa
1/4 dl öljyä
Täytteenä meillä
tomaattikastikkeena purkki pyrettä, muutama rkl ketsuppia ja pari rkl salsaa
pussillinen savukinkkua
purkki tonnikalaa
pieni purkki persikkaa
muutama fetakuutio
purkki sieniä (tosi paljon puolikkaaseen pizzaan ;)
puolikas paprika
muutama puolitettu kirsikkatomaatti
pussi (se 150g) pizzaraastetta
pizzamaustetta
225C vartin verran alatasossa
Tein varmuuden vuoksi neljäsosan isomman taikinan, mutta kyllä tuokin riittää pellilliselle. Tosi hyvä ja pehmeä se pohja! Ainakin sillä suurennetulla määrällä. Ja täytteitä ei siis suinkaan ole liian vähän! Yleensä venytämme pussin kinkkua ja purkin tonnikalaa kahdelle pellille, mutta nyt..... Joku kumma sekotti pään enkä tehnyt kun yhden taikinan. Pakkohan ne kaikki on siihen yhteen sitten tunkea. Mutta onpahan ruokaisa!
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.