Oon aina tehny pizzataikinan ihan mutu-meiningillä. Nyt eilen selaillessani nettiä löytyi Pirkan sivuilta hyvännäköinen ohje, ja kokeilinkin heti. Täytteet meillä on yleensä ne mitä sattuu olemaan, ja puolet pizasta varmuuden vuoksi eri täytteellä kun puolet, koska minä en syö sieniä ja mies taas ei syö paprikaa ;)

847628.jpg

Pohja

2 dl       vettä

4dl        vehnäjauhoja

2 tl        kuivahiivaa

3/4 tl     suolaa

1/4 dl    öljyä

 

Täytteenä meillä

tomaattikastikkeena purkki pyrettä, muutama rkl ketsuppia ja pari rkl salsaa

pussillinen savukinkkua

purkki tonnikalaa

pieni purkki persikkaa

muutama fetakuutio

purkki sieniä (tosi paljon puolikkaaseen pizzaan ;)

puolikas paprika

muutama puolitettu kirsikkatomaatti

pussi (se 150g) pizzaraastetta

pizzamaustetta

 

225C vartin verran alatasossa

 

Tein varmuuden vuoksi neljäsosan isomman taikinan, mutta kyllä tuokin riittää pellilliselle. Tosi hyvä ja pehmeä se pohja! Ainakin sillä suurennetulla määrällä. Ja täytteitä ei siis suinkaan ole liian vähän! Yleensä venytämme pussin kinkkua ja purkin tonnikalaa kahdelle pellille, mutta nyt..... Joku kumma sekotti pään enkä tehnyt kun yhden taikinan. Pakkohan ne kaikki on siihen yhteen sitten tunkea. Mutta onpahan ruokaisa!