Tein pitkästä aikaa "ruuaksi" tonnikalasalaatin. Salaatin kaveriksi rullasin tänään ostamani Vaasan ruisrieskat.
Tonnikalasalaatti
2 dl sydänpastaa
vettä keittämiseen (itse laitoin veteen tällä kertaa valkosipuli-yrttiliemikuution)
2 dl herne-maissi-paprikaa
1 prk tonnikalaa
2 rkl majoneesia
mustapippuria
parmesan-juustoa pinnalle
Rieskarullat
rieskaa
tuorejuustoa
Pasta keitetään ja tonnikala valutetaan sitten vaan kaikki aineet sekasin. Tonnikalahiutaleet sekoaa tasaisesti kok salaattiin, -palat taas jää kivasti pureskeltaviksi. Itse laitoin hiutaleita kun ei meillä koskaan ole paloja :( Tän voi syödä joko lämpimänä (valuttaa vaan veden pastasta ja heittää kuumana sekaan) tai kylmänä (sitten kannattaa huuhdella pastaa kylmällä vedellä).
Riskat voitelin ensin Tunisiasta tuomallamme Harissalla (ah, ihanan tulista chili-oliiviöljy "tahnaa") ja sitten maustamattomalla Creme Bonjourilla. Tämän siis voi toteuttaa vaikka ihan pelkällä maustetulla tuorejuustolla vaikka... Sitten vain rullalle. Mukava syödä riskaa välillä vähän erilailla...
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.