Tein pitkästä aikaa "ruuaksi" tonnikalasalaatin. Salaatin kaveriksi rullasin tänään ostamani Vaasan ruisrieskat.

Tonnikalasalaatti

2 dl     sydänpastaa

           vettä keittämiseen (itse laitoin veteen tällä kertaa valkosipuli-yrttiliemikuution)

2 dl     herne-maissi-paprikaa

1 prk   tonnikalaa

2 rkl    majoneesia

           mustapippuria

           parmesan-juustoa pinnalle

 

Rieskarullat

           rieskaa

           tuorejuustoa

 

Pasta keitetään ja tonnikala valutetaan sitten vaan kaikki aineet sekasin. Tonnikalahiutaleet sekoaa tasaisesti kok salaattiin, -palat taas jää kivasti pureskeltaviksi. Itse laitoin hiutaleita kun ei meillä koskaan ole paloja :( Tän voi syödä joko lämpimänä (valuttaa vaan veden pastasta ja heittää kuumana sekaan) tai kylmänä (sitten kannattaa huuhdella pastaa kylmällä vedellä).

Riskat voitelin ensin Tunisiasta tuomallamme Harissalla (ah, ihanan tulista chili-oliiviöljy "tahnaa") ja sitten maustamattomalla Creme Bonjourilla. Tämän siis voi toteuttaa vaikka ihan pelkällä maustetulla tuorejuustolla vaikka... Sitten vain rullalle. Mukava syödä riskaa välillä vähän erilailla...