DagensMuffin -sivuilla oli Dumle-muffinssiohje, ja kun jääkaapissa oli jo vanhaksi jäänyt avaamaton Wiener Nougat -rasia niin piti niille keksiä käyttöä...... Vaihdoin siis Dumlet Wiener Nougat -namuihin.

926387.jpg

Ohje 14 muffinssille:

2 dl     sokeria

125 g  margariinia

2         munaa

2 tl      vaniljasokeria

2 tl      leivinjauhetta

4½ dl  vehnäjauhoja

1½ dl  maitoa

14      Wiener Nougat -karamellia


Vaniljaströsseli:

1 dl    vehnäjauhoja

3/4 dl sokeria

2 tl     vaniljasokeria

50 g   sulatettua voita

 

Aseta uuni 225-asteeseen. Vatkaa sokeri ja margariini kuohkeaksi, lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Lisää jaohoseos sekä maito, sekoita tasaiseksi. Täytä muffinivuoat puoliväliin, laita jokaiseen yksi Wiener Nougat. Sekoita strösselin ainekset ja levitä jokaisen muffinin päälle. Paista uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.

Seuraavalla kerralla varmaan en sulata ihan velliks asti tuon strösselin voita... Tuli tosi löllöä (mutta oli se hyvää ja kaunista valmiissa muffinssissa). Tein puolikkaan annoksen ja sain noihin amerikkalaisiin vuokiin tehtynä 6 muffinssia.

Ja minä sanon muffinsseja muffinsseiks vaikka kaikki kääntyis mua vastaan ja väittäis että ne on muffineita tj ;)