DagensMuffin -sivuilla oli Dumle-muffinssiohje, ja kun jääkaapissa oli jo vanhaksi jäänyt avaamaton Wiener Nougat -rasia niin piti niille keksiä käyttöä...... Vaihdoin siis Dumlet Wiener Nougat -namuihin.
Ohje 14 muffinssille:
2 dl sokeria
125 g margariinia
2 munaa
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
4½ dl vehnäjauhoja
1½ dl maitoa
14 Wiener Nougat -karamellia
Vaniljaströsseli:
1 dl vehnäjauhoja
3/4 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
50 g sulatettua voita
Aseta uuni 225-asteeseen. Vatkaa sokeri ja margariini kuohkeaksi, lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Lisää jaohoseos sekä maito, sekoita tasaiseksi. Täytä muffinivuoat puoliväliin, laita jokaiseen yksi Wiener Nougat. Sekoita strösselin ainekset ja levitä jokaisen muffinin päälle. Paista uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.
Seuraavalla kerralla varmaan en sulata ihan velliks asti tuon strösselin voita... Tuli tosi löllöä (mutta oli se hyvää ja kaunista valmiissa muffinssissa). Tein puolikkaan annoksen ja sain noihin amerikkalaisiin vuokiin tehtynä 6 muffinssia.
Ja minä sanon muffinsseja muffinsseiks vaikka kaikki kääntyis mua vastaan ja väittäis että ne on muffineita tj ;)
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.