Mä en varmaan koskaan opi tekemään kaalikääryleitä niin et ne olis hättejä :(
Mies muussasi ja sokeroi taas tuoreista puolukoista lisukkeen <3
Porkkana-perunamuussi
1 iso porkkana
6 perunaa
1prk smetanaa
maitoa
suolaa
Keitin perunat ja lisäsin raastetun porkkanan kun aloin muussaamaan perunoita, porkkana ehti hyvi vielä kypsyä, kun en tarjonnut muussia ihan heti. Purkillinen smetanaa piti käyttää kaapista vanhenemasta, se pehmensi kivasti muussia. Ja maitoa sitten perään sen verran että muussi on mieleisen löysää :)
Kaalikääryleet
1 iso kerä kaalia
1dl riisiä
3dl vettä
1 lihaliemikuutio
1dl ruokakermaa
0,5dl korppujauhoja
400g jauhelihaa
2 sipulia
aromisuolaa
pippurisekoitusta
paprikajauhetta
Koverra kaalista kanta irti, laita keihumaan isoon kattilaan ja kaada vettä päälle että kaali peittyy. Irrottele lehtiä sitä mukaa kun ne saa irti. Kuutioi loppu kaali täytteeseen.
Laita korppujauhot turpoamaan kermaan. Keitä riisi lihaliemessä ja ruskista sipuli. Sekoita kypsät riisit, sipulit, jauheliha, mausteet ja kaalisilppu myös kermaan.
Ohenna lehdistä lehtiruotia ja nosta pari lusikallista täytettä lehdelle. Rullaa ja asettele tiiviiseen riviin voideltuun vuokaan. Kaada päälle siirappia (saa olla aika reilusti että maistuu ;). Paista n 200C (joissain ohjeissa on enemmän, joissain vähemmän asteita!) tunnin verran. Käännä kääryleet paiston puolivälissä ja sivele tarvittaessa kaalin keitinliemellä.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.