Mä en varmaan koskaan opi tekemään kaalikääryleitä niin et ne olis hättejä :(

Mies muussasi ja sokeroi taas tuoreista puolukoista lisukkeen <3

976244.jpg

Porkkana-perunamuussi

1        iso porkkana

6        perunaa

1prk  smetanaa

          maitoa

          suolaa

Keitin perunat ja lisäsin raastetun porkkanan kun aloin muussaamaan perunoita, porkkana ehti hyvi vielä kypsyä, kun en tarjonnut muussia ihan heti. Purkillinen smetanaa piti käyttää kaapista vanhenemasta, se pehmensi kivasti muussia. Ja maitoa sitten perään sen verran että muussi on mieleisen löysää :)

 

Kaalikääryleet

1        iso kerä kaalia

1dl     riisiä

3dl     vettä

1        lihaliemikuutio

1dl     ruokakermaa

0,5dl  korppujauhoja

400g  jauhelihaa

2        sipulia

          aromisuolaa

          pippurisekoitusta

          paprikajauhetta

 

Koverra kaalista kanta irti, laita keihumaan isoon kattilaan ja kaada vettä päälle että kaali peittyy. Irrottele lehtiä sitä mukaa kun ne saa irti. Kuutioi loppu kaali täytteeseen.

Laita korppujauhot turpoamaan kermaan. Keitä riisi lihaliemessä ja ruskista sipuli. Sekoita kypsät riisit, sipulit, jauheliha, mausteet ja kaalisilppu myös kermaan.

Ohenna lehdistä lehtiruotia ja nosta pari lusikallista täytettä lehdelle. Rullaa ja asettele tiiviiseen riviin voideltuun vuokaan. Kaada päälle siirappia (saa olla aika reilusti että maistuu ;). Paista n 200C (joissain ohjeissa on enemmän, joissain vähemmän asteita!) tunnin verran. Käännä kääryleet paiston puolivälissä ja sivele tarvittaessa kaalin keitinliemellä.