Teki ihan hirveästi mieli leipoa jotakin, mutta koska meitä on vain me kaksi niin tein tällaisen ihan pienen kakun (vuoka on jotain 17cm halkasijaltaan)... Onneksi sisko perheineen tuli kylään. Juuri sopivan kokoinen neljälle ja silti vähän jääkin....

Marien blogista löytyi helppo ja nopea ohje jota sitten vähän muokkailin. Olisi tehnyt mieli suklaista jotain, mutta ajattelin että tämä on ehkä turvallisempi vaihtoehto ;)

981159.jpg

Pohja

100g  digestivekeksejä

30g    voita


Täyte

3       liivatelehteä

2rkl   sitruunamehua

100g  maustamatonta tuorejuustoa

1dl    vaniljajogurttia (laitoin Danonea)

¾dl   sokeria

2tl     vaniljasokeria

½prk  säilykepersikkaa (pieni purkki)

1dl    kuohukermaa


Kuorrute

1prk  hedelmäpilttiä

2       liivatetta

2rkl   persikan säilykelientä

         persikkaviipaleita

 

Murenna keksit pieniksi muruiksi ja nypi pehmeä rasva joukkoon. Sekoita tasaiseksi massaksi. Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle (ja itse laitan suikaleet vielä laidoillekin)  ja taputtele keksimuruseos tasaisesti pohjalle.

Liota liivatteita kylmässä vedessä n 5 minuuttia. Sekoita sokerit ja jogurtti tuorejuustoon. Vatkaa kerma vaahdoksi. Kuumenna sitruunamehu mikrossa ja sulata liivate siihen. Lisää liivate ohkaisena nauhana tuorejuuston joukkoon, koko ajan sekoittaen. Paloittele persikat pieniksi kuutioiksi ja lisää tuorejuustoon. Lisää lopuksi kermavaahto varovasti nostellen. Kaada täyte nopeasti pohjan päälle. Tasoita pintaa tarvittaessa. Nosta jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.

Laita liivate kylmään veteen 5 minuutiksi. Kuumenna persikan liemi kiehuvaksi. Sulata liivatteet veteen ja lisää piltti, sekoita tasaiseksi. Kaada kakun päälle ja nosta kylmään hyytymään puoleksi tunniksi.