Tästä se Jouluherkuttelu alkaa! Kaverini oli tehnyt Valion reseptillä jouluhalon ja toi jämät mukanaan kouluun. Vähän olin ennakkoluuloinen rommi-rusina -rahkaa kohtaan, mutta olikin tosi hyvää! Nyt sitten Eija kävi kommentillaan yllyttämässä.... No pakkohan se oli!!
Tekaisin tuon tänään huvikseni, eikä siitä hirveen kauniskaan tullut, mutta.... Maku on tärkein! Tosi helppo ja hyvä!
Pohja
4 munaa
1½dl sokeria
4 rkl perunajauhoja
4 rkl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte
1½dl luumumarmeladia
2 dl kuohukermaa (laitoin 2,5dl Flora vispiä -> enemmän kermaa, tasasi makeutta sopivasti)
2 prk Valio maustettua rahkaa rommi-rusina
2 tl vaniljasokeria
Koristeluun
kaakaojauhetta
marmeladikuulia
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja lisää vaahtoon siivilän läpi. Sekoita varoen. Kaada taikina uunipannulle leivinpaperin päälle. Paista 225 asteessa n. 7 min. Kumoa kypsä pohja sokeroidulle leivinpaperille. Levitä jäähtyneelle pohjalle marmeladi tai hillo. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää vaahtoon rahka ja vaniljasokeri. Levitä puolet seoksesta pohjalle. Kääri rullaksi. Jätä saumapuoli alle. Leikkaa molemmista päistä 8 - 10 cm:n pala pois. Nosta pitkä osa tarjoiluastiaan ja muotoile paloista "oksantynkiä". Asettele ne rullan päälle tai sivuille. Levitä loppu täyte pinnalle. Vedä haarukalla puunkuorta jäljitteleviä kuvioita kuorrutukseen. Sihtaa pinnalle kaakaojauhetta siivilän läpi.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.