Pirkan sivuilta löyty paikka kaappiin jääneelle kylmäsavulohelle...
Pohja
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
3/4 dl kauraleseitä
125 g leivontamargariinia tai voita
1 kananmuna
Täyte
300 g parsakaalia
1 tl suolaa
150 g kylmäsavustettua kirjolohifileetä
noin 10 kirsikkatomaattia
2 dl ruokakermaa
1 kananmuna
3/4 tl suolaa
mustapippurirouhetta
1 tl timjamia
tilliä
1 dl emmental-mozzarellajuustoraastetta
Huuhtele parsakaali. Viipaloi varret ja paloittele kukinnot pieniksi kimpuiksi. Lisää parsakaalit kiehuvaan, suolalla maustettuun veteen. Keitä pari minuuttia. Valuta vesi pois. Parsakaalit saavat jäähtyä.
Sekoita kulhossa keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe ja kauraleseet. Lisää rasva ja nypi jauhojen joukkoon. Sekoita joukkoon muna. Taputtele taikina jauhoja apuna käyttäen voidellun piirakkavuoan (halkaisija noin 24 cm) pohjalle ja reunoille.
Levitä pohjalle parsakaalit. Puolita huuhdotut tomaatit. Suikaloi lohi. Sekoita ruokakerman joukkoon muna, suola, mustapippurirouhe, timjami ja runsaasti hienonnettua tuoretta tilliä.
Aseta lohisuikaleet parsakaalien päälle ruuduiksi. Asettele ruutuihin tomaatit ja kaada pinnalle kermaseos. Ripottele pinnalle juustoraaste.
Paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 30 minuuttia.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.