Pirkan sivuilta löyty paikka kaappiin jääneelle kylmäsavulohelle...

Pohja

 

2 1/2 dl  vehnäjauhoja

 

1 tl         leivinjauhetta

 

3/4 dl     kauraleseitä

 

125 g     leivontamargariinia tai voita

 

1            kananmuna

 

 

Täyte

 

300 g     parsakaalia

 

1 tl         suolaa

 

150 g     kylmäsavustettua kirjolohifileetä

 

noin 10  kirsikkatomaattia

 

2 dl       ruokakermaa

 

1           kananmuna

 

3/4 tl     suolaa

 

             mustapippurirouhetta 

 

1 tl        timjamia

 

             tilliä 

 

1 dl       emmental-mozzarellajuustoraastetta

 

 

Huuhtele parsakaali. Viipaloi varret ja paloittele kukinnot pieniksi kimpuiksi. Lisää parsakaalit kiehuvaan, suolalla maustettuun veteen. Keitä pari minuuttia. Valuta vesi pois. Parsakaalit saavat jäähtyä.

Sekoita kulhossa keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe ja kauraleseet. Lisää rasva ja nypi jauhojen joukkoon. Sekoita joukkoon muna. Taputtele taikina jauhoja apuna käyttäen voidellun piirakkavuoan (halkaisija noin 24 cm) pohjalle ja reunoille.

Levitä pohjalle parsakaalit. Puolita huuhdotut tomaatit. Suikaloi lohi. Sekoita ruokakerman joukkoon muna, suola, mustapippurirouhe, timjami ja runsaasti hienonnettua tuoretta tilliä.

Aseta lohisuikaleet parsakaalien päälle ruuduiksi. Asettele ruutuihin tomaatit ja kaada pinnalle kermaseos. Ripottele pinnalle juustoraaste.

Paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 30 minuuttia.