Tämä on sovellus sellaisesta taloussuklaasta tehdystä jäädykkeestä... Ei vain tullut mieleen että lakka jäätyy ja sulaa eritavalla kuin tuo muu kakku ;) Eli muu kakku pehmeni mukavasti mutta lakat jäi ihan koviksi ja näin sitten ei päässyt oikeuksiinsa...
Pohja:
9 Digestive-keksiä
35 g voita
Täyte:
160 g valkosuklaata
200 g Lidlin kerma-jogurtti-tuorejuusto -levitettä
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
2 dl vispikermaa
2 dl lakkoja
Murenna keksit esim perunanuijalla. Lisää sulatettu voi. Painele seos irtopohjaiseen kakkuvuokaan. Laita ensin pohjalle voipaperia niin kakku on helpompi irrottaa vuoasta myöhemmin.
Sulata suklaa. Sekoita juusto ja 2/3 dl sokeria keskenään. Lisää vanilliinisokeri.
Erota kananmunista keltuaiset ja lisää ne juustoseokseen. Sekoita joukkoon suklaa.
Vatkaa valkuaiset erikseen puhtaassa kulhossa kovaksi vaahdoksi. Lisää loput sokerista ja lisää seos juusto-suklaamassaan. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää seokseen.
Kaada seos vuokaan keksi-pohjan päälle. Pidä yön yli pakastimessa.
Ota kakku noin 1/2 tuntia ennen tarjoamista pakastimesta ja irrota reunat.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.