Tämä on sovellus sellaisesta taloussuklaasta tehdystä jäädykkeestä... Ei vain tullut mieleen että lakka jäätyy ja sulaa eritavalla kuin tuo muu kakku ;) Eli muu kakku pehmeni mukavasti mutta lakat jäi ihan koviksi ja näin sitten ei päässyt oikeuksiinsa...

Pohja:

 

                   Digestive-keksiä

 

35 g               voita

 

 

Täyte:

 

160 g             valkosuklaata

 

200 g             Lidlin kerma-jogurtti-tuorejuusto -levitettä

 

1 dl                sokeria

 

1 tl                 vaniljasokeria

 

2                    kananmunaa

 

2 dl                vispikermaa

2 dl                lakkoja

 

 

 

Murenna keksit esim perunanuijalla. Lisää sulatettu voi. Painele seos irtopohjaiseen kakkuvuokaan. Laita ensin pohjalle voipaperia niin kakku on helpompi irrottaa vuoasta myöhemmin.

Sulata suklaa. Sekoita juusto ja 2/3 dl sokeria keskenään. Lisää vanilliinisokeri.

Erota kananmunista keltuaiset ja lisää ne juustoseokseen. Sekoita joukkoon suklaa.

Vatkaa valkuaiset erikseen puhtaassa kulhossa kovaksi vaahdoksi. Lisää loput sokerista ja lisää seos juusto-suklaamassaan. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää seokseen.

Kaada seos vuokaan keksi-pohjan päälle. Pidä yön yli pakastimessa.

Ota kakku noin 1/2 tuntia ennen tarjoamista pakastimesta ja irrota reunat.