Selailin Anna-lehteä ja tämä oli niiiin houkuttelevan näköinen että kokeilinpa sitten tehdä. Kaunishan tästä ei todellakaan tullut kun ensinnäkin miulla ei ollut oikealla kokoerolla vuokia (enkä tajunnut suurentaa tuota mansikkatäytteen määrää) ja unohdin ihan tyystin koristelun... Heittelin siis pintaan vain tähtiä
Tämä ohje on 20 hengelle, itse pienensin puoleen ja sain ihan normikokoisen kakun. Tarvitset tähän kaksi irtopohjavuokaa, halkaisijaltaan 24 ja 28cm
Mansikka-limettikakku
Pohja
200 g Digestive-keksejä
75 g Margariinia
Limettitäyte
300 g Maustamatonta tuorejuustoa
1½ dl Sokeria
3 Limetin raastettu kuori ja mehu
5 dl Vispikermaa
7 Liivatelehteä
Mansikkatäyte
300 g Maustamatonta tuorejuustoa
400 g Makeutettua mansikkasosetta (pakaste)
5 dl Vispikermaa
8 Liivatelehteä
Koristeluun
Tummaa ja valkoista suklaata
* Vuoraa molempien vuokien pohjat leivinpaperilla. Murskaa keksit ja sekoita niihin margariini. Painele seos isomman vuuan pohjalle.
* Tee ensin limettitäyte. Sekoita sokeri, tuorejuusto seka limettiraaste ja -mehu toisiinsa. Anna liivatteiden pehmetä kylmässä vedessä ja liota ne sitten tilkkaan kuumaa vettä. Sekoita ohuena nauhana tuorejuustoseokseen. Kääntele lopuksi vaahdotettu kerma täytteeseen. Kaada kakku pienempään vuokaan ja pakasta 2 tuntia, näin saat kakulle kauniin limettisydämen.
* Tee mansikkatäyte, kun limettitäyte on jäätynyt. Valmista se limettitäytteen tapaan. Kaada osa mansikkatäytteestä pohjan päälle, nosta keskelle limettiätyte ja kaada vuokaan loput mansikkatäytteestä. Anna kakun hyytyä.
* Koristele
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.