Pitkästä aikaa tein muffinsseja enkä tietenkään muistanu et vois hieman täydemmäksikin vuuat laittaa Toisaalta nää vuuat on niin korkeita et ois tullu ihan hirmukokosia jos ois laittanu taikinaa ihan täyteen
Porkkanamuffinssit
280g (~5kpl) kananmunaa
4,5dl sokeria
300g voita
6dl vehnäjauhoja
1tl soodaa
2tl leivinjauhetta
2tl kanelia
400g porkkanaraastetta
Vaahdota munat ja sokeri. Lisää jäähtynyt voisula. Sekoita kuivat aineet ja lisää massaan.Sekoita lopuksi porkkanaraaste. Jaa massa muffinssivuokiin ja paista 200 asteessa noin 25min.
Kuorrute
150g sulatejuustoa
200g tomusokeria
60g pehmeää voita
Sekoita kaikki aineet tasaiseksi massaksi ja jaa muffinssien päälle. Levitä ja koristele esim paahdetuilla mantelilastuilla.
Olen pienentänyt tämän ohjeen Valion Kondiittorin parhaat -kirjasta. Tästä annoksesta tulee jotain 40-50 muffinssia.
Tykkäisin kauheasti tehdä muffinsseja, mutta koen ne jotenkin hankaliksi tehdä. Seuraavaksi siis kysymys (tai siis -ksiä). Miten teet suuret määrät muffinsseja? Uuniin kun ei rajattomasti mahdu kerralla, niin teetkö ison taikinan ja annat osan taikinasta odottaa, vai teetkö monta pientä taikinaa?
Entä käytätkö aina muffinssipeltiä muffinssien paistamiseen? Itse en nyt käyttänyt kun ei ole kun muutamalle muffinssille peltitilaa ja silloin ei montaa muffinssia mahdu kerralla uuniin. Nyt tosin osasta tuli epämuodostuneita kun olivat mukamas niin ahtaasti
Pursotatko massan vuokiin vai nosteletko lusikalla?
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.