Pitkästä aikaa tein muffinsseja enkä tietenkään muistanu et vois hieman täydemmäksikin vuuat laittaa  Toisaalta nää vuuat on niin korkeita et ois tullu ihan hirmukokosia jos ois laittanu taikinaa ihan täyteen

 

Porkkanamuffinssit

280g (~5kpl)   kananmunaa
4,5dl   sokeria
300g   voita
6dl   vehnäjauhoja
1tl   soodaa
2tl   leivinjauhetta
2tl   kanelia
400g   porkkanaraastetta

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää jäähtynyt voisula. Sekoita kuivat aineet ja lisää massaan.Sekoita lopuksi porkkanaraaste. Jaa massa muffinssivuokiin ja paista 200 asteessa noin 25min.

Kuorrute
150g   sulatejuustoa
200g   tomusokeria
60g   pehmeää voita

Sekoita kaikki aineet tasaiseksi massaksi ja jaa muffinssien päälle. Levitä ja koristele esim paahdetuilla mantelilastuilla.

 

Olen pienentänyt tämän ohjeen Valion Kondiittorin parhaat -kirjasta. Tästä annoksesta tulee jotain 40-50 muffinssia.

Tykkäisin kauheasti tehdä muffinsseja, mutta koen ne jotenkin hankaliksi tehdä. Seuraavaksi siis kysymys (tai siis -ksiä). Miten teet suuret määrät muffinsseja? Uuniin kun ei rajattomasti mahdu kerralla, niin teetkö ison taikinan ja annat osan taikinasta odottaa, vai teetkö monta pientä taikinaa?

Entä käytätkö aina muffinssipeltiä muffinssien paistamiseen? Itse en nyt käyttänyt kun ei ole kun muutamalle muffinssille peltitilaa ja silloin ei montaa muffinssia mahdu kerralla uuniin. Nyt tosin osasta tuli epämuodostuneita kun olivat mukamas niin ahtaasti

Pursotatko massan vuokiin vai nosteletko lusikalla?