Tällaisen tein äitienpäivänä äitille.... Epäonnenkakku... Huoh... Mutta maku oli loistava. Tätä tarjoiltiin myös meidän kihlajaiskakkuna neljä ja puol  vuotta sitten  (Silloin kakku onneksi onnistui täydellisesti  ) Alunperin otin ohjeen Herkut.netistä.

Puolukka-kermahyytelökakku
10-14 annosta

Pohja:
2   kananmunaa
¾ dl   sokeria
1 rkl   vaniljasokeria
1 dl   perunajauhoja
½ tl   leivinjauhetta

Täyte:
7   liivatelehteä
¾ dl   puolukkamehua, makeaa viiniä tai likööriä
4 dl   kuohukermaa
4 dl   puolukoita
2 dl   sokeria
2 prk (à 250 g) maitorahkaa

Pinnalle:
3   liivatelehteä
1,5-2 dl   makeaa puolukkamehua
1 dl   kuohukermaa
1 rkl   sokeria
1 dl   puolukoita

Pohja: Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita perunajauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe keskenään ja lisää seos munavaahdon joukkoon kevyesti sekoittaen. Kaada taikina voideltuun, irtopohjaiseen kakkuvuokaan (ø 26-28 cm) ja paista 175 asteessa noin 15 minuuttia. Kumoa hiukan jäähtynyt pohja leivinpaperin päälle.

Puhdista vuoka ja vuoraa pohja leivinpaperipyörylällä. Leikkaa pohja kahteen osaan ja laita toinen osa vuoan pohjalle.

Täyte: Pehmitä liivatelehdet kylmässä vedessä. Valuta vesi pois ja sulata liivatelehdet kuumaan puolukkamehuun, viiniin tai likööriin. Jäähdytä. Vatkaa kerma vaahdoksi. Soseuta puolukat. Lisää puolukkasose ja sokeri maitorahkan joukkoon hyvin sekoittaen. Lisää jäähtynyt, hyytymispisteessä oleva liivateseos ja kermavaahto rahka-puolukkaseokseen. Kaada täyte pohjan päälle vuokaan ja laita toinen kakkulevy kanneksi. Peitä kelmulla, laita viileään ja anna hyytyä yön yli.

Irrota kakun reuna vuoan laidasta terävällä veitsellä. Työnnä veitsi kakun ja reunan väliin ja vedä veistä reunaa myöten kakun ympäri. Avaa vuoan lukitus ja siirrä kakku tarjoiluvadille.

Pinta: Pehmitä liivatelehdet kylmässä vedessä. Valuta liotusvesi pois ja puserra liivatelehdet kunnolla. Sulata liivatelehdet kiehuvan kuumaan mehutilkkaan. Lisää kylmä mehu joukkoon ja jäähdytä seos. Vatkaa kerma vaahdoksi ja pursota kakun reunaan ruusukkeita. Levitä puolukat kakun pinnalle ja valuta hyytymispisteessä oleva puolukkamehu päälle.