Etin netistä pehmeän raparperipiirakan ohjetta ja tätä sitten kokeilin. Meidän uuni on aika leveä joten tämä taikina oli vähän turhan pieni, pohjasta tuli vähän kuivakan ohut. Melkein voisi tuplata tämän seuraavalla kerralla.

Raparperipiirakka

3   munaa
2 dl   sokeria
1 dl   kermaa
100 gr   voisulaa
0,5 dl   vettä
4,5 dl   vehnäjauhoja
2 tl   leivinjauhetta
1 l   raparperinpaloja
fariinisokeria
kanelia

Vaahdota kananmunat ja sokeri, yhdistä kuivat aineet ja sekoita ne varovasti munavaahtoon vuorotellen voin, kerman ja veden kanssa. Levitä taikina uunipellille ja ripottele raparperipalat päälle. Ripottele pintaan fariinisokeria ja kanelia.
Paista 200 asteessa 30-40min kunnes pinta on kauniin ruskea. Tarjoa vaniljavaahdon tai -jäätelön kanssa.

Jos jollain on maailman paras raparperipiirakan ohje niin antaa tulla vaan! Joku sellainen missä on joku rahka tai kermaviili pinnassa.