Sisko tekee usein aivan herkkua mangokakkua, aloin siis surffailemaan nettiä että voisin tehdä jotain viemisiksi anopille. Mimmi Mutikaisen ihanassa blogissa oli tällainen ohje, enkä olekaan koskaan ennen kokeillut tehdä kermaviilistä hyytelökakkua. Kaikkia aineita löytyi kaapista.... Niin paitsi sitä mangososetta. Ainoastaan "mangoyllätys"-sekahedelmäpilttiä löytyi. Sai kelvata, eikä se nyt niin paha ollutkaan  Kun kerran jo läksin pääosassa olevaa hedelmää vaihtamaan niin vaihdoin sitten vielä sekä täytteen että pinnan vedet sitruunamehuun - antoi kivasti särmää  Aivan mahtava kakku! Ensi kerralla vaihdan kyllä pinnan hyytelösokerin liivatteeseen ja tavan sokeriin, pinta jäi aika liruksi.

Mutta tämä ohje siis se alkuperäinen, ilman noita edellämainittuja muutoksia

Mangohyytelökakku

Pohja
ohut sokerikakkulevy (kannattaa hieman kostuttaa)

TAI keksipohja
175g   digestive-keksejä tms
50g   sulatettua rasvaa

Täyte
3dl   vaahtoutuvaa kermaa
1prk   kermaviiliä
1½dl   sokeria
2tl   vanilliinisokeria
7   liivatelehtiä
2rkl   vettä
2-3dl   mangososetta

Päällimmäinen hyytelökerros
1dl   vettä
1½dl   hyytelösokeria
2½-3dl   mangososetta

Koristeeksi
esim. valkosuklaata, kukkia yms.

1. Valmista ensin pohja. Hienonna keksit esim monitoimikoneella ja sekoita jäähtynyt rasva sekaan. Taputtele massa irtopohjavuoan (pingota leivinpaperi tai muovi pohjalle)  tai muun vuoan (vuoraa vuoka kelmulla tai halkaistulla muovipussilla -> sen avulla kakku on helppo nostaa vuoasta pois) pohjalle.
2. Pane liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen 10 minuutiksi.
3. Vaahdota kerma vaahdoksi
4. Mittaa sose kulhoon ja lisää siihen sokerit
5. Purista liivatteista pois kylmä vesi. Kuumenna 2 rkl vettä kiehuvaksi ja yhdistä liivatelehdet siihen yhdellä kertaa -> liukenevat, jos ei seos ole juoksevaa, tasaista niin kuumenna seosta varovaisesti.Muista että liivateseos ei saa koskaan kiehua.
6. Yhdistä  liivateseos heti mangososeen sekaan. Sekoita hyvin esim pallovatkaimella.
7. Kokeile että seos on kylmää ja lisää sitten kermaviili ja sekoita seosta sen verran voimakkaasti että seos on varmasti tasaista
8. Lisää kermavaahto seokseen  ja sekoita seos tasaiseksi ja maistele vielä seosta.
9. Kaada täyte pohjan päälle vuokaan ja tasoita pinta ( minä vedin raapalla koristekuvion) ja laita kakku hyytymään kylmään tunniksi ( tai kunnes varovaisesti sormella kokeillessa tuntuu että hyytelö on hyytynyt)
10. Valmista päälle tuleva mangohyytelö: kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää siihen mangosose ja hyytelösokeri ja kuumenna seos uudelleen kiehuvaksi. Jäähdytä seos huoneenlämpöiseksi sekoitellen sitä  koko ajan ettei tule kuorta pinnalle (pane asti kylmävesiastiaan niin jäähtyy nopeammin)
11. Laita päällimmäinen hyytelö varovaisesti esim kauhalla vuokaan...ole ripeä, ettei ennätä hyytyä liikaa. Liian kuumanakaan sitä ei voi laittaa koska muuten se rupeaa sulattamaan kermaista hyytelökerrosta
12. Pane kakku hyytymään kylmään mielellään seuraavaan päivään esim kattilan kansi vuoan päällä ( itse en laita koskaan kelmua, koska joskus on käynyt niin että kosteutta on valunut kakun pinnalle...jos niin sattuisi käymään, niin sen saa imeytettyä keittiöpaperiin, eikä kukaan tiedä mitään...)
13. Siirrä kakku tarjoiluvadille ( irtopohjavuassa kannattaa ensin irrottaa kakku vuoan seinämistä esim. veitsellä) ja koristele haluamallasi tavalla