Kokeilin tehdä vattuhyytelökakkua, mutta jotenkin marjaisat hyyteläkakut jäävät mielestäni jotenki pliisuiksi  Pitäisi anopille tehdä pari kakkua, siksi nyt kokeilin tällaista pientä ensin. En millään jaksanut koristella tätä vatuilla, kun miehen kanssa kaksin syödään tuo - olishan ne antanut lisää makua kyllä...

Ohje siis on normikokoiseen vuokaan, itse puolitin määrät 17cm vuokaan.

Ei ole kyllä mitään herkkua tehdä kermapursotuksia näillä keleillä, sulaa käsiin tuo kerma. Musta on vaan kiva naamioida hyytelökakku kermakakuksi, vaikka en mikään valtavan suuri kermavaahdon ystävä olekaan...

 

Vadelmarahkakakku

Pohja
200g   digestive-keksejä
60g   voisulaa
(tai parin munan kakkupohja)

Täyte
6   liivatelehteä
3/4dl   vadelmamehutiivistettä (laitoin osan vattulikööriä)
4dl   kuohukermaa
5dl   vadelmia
1dl   sokeria (josta osa vaniljaa)
500g   maitorahkaa
200g   valkosuklaata

Pinnalle
3   liivatelehteä
1,5-2dl   vadelmamehutiivistettä
1-2dl   vadelmia
kermavaahtoa

Pohja: Murenna keksit puunuijalla ja sekoita voisula sekaan. Painele tasaiseksi levyksi irtopohjavuuan pohjalle.
Itse laitan aina leivinpaperin pohjan ja laitojen väliin niin saa kakun helposti irti vuuasta ja siirrettyä kakkulautaselle. Samoin leikkaan samasta paperista myös suikaleet jolla vuoraan vuuan laidat - minulla kun ei ole hienoja siihen tarkoitukseen valmistettuja juttuja...

Täyte: Pehmitä liivatelehdet kylmässä vedessä. Valuta vesi pois ja sulata liivatelehdet kuumaan vadelmamehuun. Jäähdytä. Vatkaa kerma vaahdoksi. Soseuta vadelmat. Lisää vadelmasose (ja halutessa vielä kokonaisia vadelmia) ja sokeri maitorahkan joukkoon hyvin sekoittaen. Lisää jäähtynyt, hyytymispisteessä oleva liivateseos ja kermavaahto rahka-vadelmaseokseen. Kaada täyte pohjan päälle vuokaan. Peitä kelmulla, laita viileään ja anna hyytyä yön yli.

Pinta: Pehmitä liivatelehdet kylmässä vedessä. Valuta liotusvesi pois ja puserra liivatelehdet kunnolla. Sulata liivatelehdet kiehuvan kuumaan mehutilkkaan. Lisää kylmä mehu joukkoon ja jäähdytä seos. Vatkaa kerma vaahdoksi ja pursota kakun reunoille. Levitä vadelmat kakun pinnalle ja valuta hyytymispisteessä oleva vadelmamehu päälle.