Olen kuolannut näitä monissa blogeissa ja ostin jo täysjyvävehnäjauhopussinkin valmiiksi odottamaan leipomista. Nyt kun sisko perheineen kävi kylässä muistin, että siskoni tykkää (ihan liikaa) Fazerin foliovuokaisista marjapiiraista. Kaivoin siis jauhopussin esille ja pussin kyljestä otin ohjeen ja täytin piiraat mustikoilla ja vadelmilla... Hirmu hyviä nämä olikin! Kun vaan vielä sais tuon kannen pysymään ehjänä
Mystisen hyvät marjapiilot
12kpl
Pohja
150g margariinia
1dl sokeria
1 muna
4dl Sunnuntai-täysjyvävehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
Täyte
400g marjoja esim. mustikoita ja vadelmia (8 dl)
n.2dl sokeria
2-3rkl perunajauhoja
1. Vaahdota pehmeä margariini ja sokeri. Lisää muna hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Laita taikina tunniksi jääkaappiin.
2. Sekoita osittain sulaneiden marjojen joukkoon sokeri ja perunajauhot.
3. Ota pohjataikinasta 1/3 erilleen kansia varten. Jaa loppuosa 12 palaan. Painele palat muffinipellin voideltujen syvennysten tai metallivuokien pohjalle ja reunoille. Lusikoi marjatäyte syvennyksiin.
4. Kauli erilleen otettu taikina levyksi jauhotetulla pöydällä. Ota siitä juomalasilla tai piparimuotilla 12 pyöreää kantta (halkaisija 7 cm). Nosta kannet marjapiilojen päälle.
5. Paista 200 asteessa uunin keskitasossa noin 15-20 minuuttia.
6. Anna jäähtyä. Irrota jäähtyneet marjapiilot varovasti esim. veitsen avulla. Koristele tomusokerilla.
Kaulitsin ja leikkasin ensin kannet ja lopputaikinan laitoin vuokiin pohjiksi. Vielä kun tuosta kannesta jäi peiniä paloja kun painelin sitä noihin vuokiin, niin nekin roippeet laitoin vielä avoimina olevien piiraiden kannen alle
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.