Piiiitkän tauon jälkeen päivittelen viimeaikojen leipomukset
Vaihteeksi taas teki mieli leipoa jotain pientä. Päätin siis kokeilla jälleen yhtä erilaista juustokakkuohjetta tuolta arkistojen kätköistä. Tein tästä ohjeesta puolikkaan 17cm-irtopohjavuokaan, täytettä tuli niin paljon että hyvä kun vuokaan mahtui...
Hyväähän tämä taas oli (vaikkakin makuuni hieman höttöä vaahdotetun valkuaisen ansiosta), pakkasesta survotun mansikkasoseen kera
Amerikkalainen juustokakku
Pohja
100g voita
1dl sokeria
1 muna
3dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
Täyte
500g maitorahkaa valutettuna
400g maustamatonta tuorejuustoa
1 sitruunan kuori raastettuna
1rkl sitruunamehua
21/2dl sokeria
2rkl vaniljasokeria
1dl perunajauhoja
5 keltuaista
5 valkuaista
Laita maitorahka valumaan kahdeksi tunniksi esimerkiksi suodatinpussiin.
Vuoraa 24 cm irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja voitele reunat.
Vaahdota voi ja sokeri ja sekoita joukkoon muna ja vehnäjauho-leivinjauheseos. Levitä taikina vuoan pohjalle ja reunoille ja laita vuoka jääkaappiin kovettumaan täytteen teon ajaksi.
Kaada valutettu rahka kulhoon ja sekoita muut aineet paitsi valkuaiset joukkoon.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää vaahto varovasti täytteeseen. Kaada täyte vuokaan.
Paista uunin alimmalla tasolla 175 asteessa noin tunti.
Irrota kakku vuoasta vasta täysin jäähtyneenä, mieluiten seutaavana päivänä. Tarjoa sellaisenaan tai marjakastikkeen kanssa.
Tässä vielä kuva kuinka korkealle tuo kakku kohosi uunissa Täytettä siis riittäisi hieman vähemmänkin...
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.