Piiiitkän tauon jälkeen päivittelen viimeaikojen leipomukset

Vaihteeksi taas teki mieli leipoa jotain pientä. Päätin siis kokeilla jälleen yhtä erilaista juustokakkuohjetta tuolta arkistojen kätköistä. Tein tästä ohjeesta puolikkaan 17cm-irtopohjavuokaan, täytettä tuli niin paljon että hyvä kun vuokaan mahtui...
Hyväähän tämä taas oli (vaikkakin makuuni hieman höttöä vaahdotetun valkuaisen ansiosta), pakkasesta survotun mansikkasoseen kera

Amerikkalainen juustokakku

Pohja
100g   voita
1dl   sokeria
1   muna
3dl   vehnäjauhoja
1tl   leivinjauhetta

Täyte
500g   maitorahkaa valutettuna
400g   maustamatonta tuorejuustoa
1   sitruunan kuori raastettuna
1rkl   sitruunamehua
21/2dl   sokeria
2rkl   vaniljasokeria
1dl   perunajauhoja
5   keltuaista
5   valkuaista

Laita maitorahka valumaan kahdeksi tunniksi esimerkiksi suodatinpussiin.
Vuoraa 24 cm irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja voitele reunat.
Vaahdota voi ja sokeri ja sekoita joukkoon muna ja vehnäjauho-leivinjauheseos. Levitä taikina vuoan pohjalle ja reunoille ja laita vuoka jääkaappiin kovettumaan täytteen teon ajaksi.
Kaada valutettu rahka kulhoon ja sekoita muut aineet paitsi valkuaiset joukkoon.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää vaahto varovasti täytteeseen. Kaada täyte vuokaan.
Paista uunin alimmalla tasolla 175 asteessa noin tunti.
Irrota kakku vuoasta vasta täysin jäähtyneenä, mieluiten seutaavana päivänä. Tarjoa sellaisenaan tai marjakastikkeen kanssa.

Tässä vielä kuva kuinka korkealle tuo kakku kohosi uunissa  Täytettä siis riittäisi hieman vähemmänkin...