Tällaisen ohjeen kaivoin jostain mun arkistojen kätköistä, aika hyvää Omppua ois voinu laittaa aika paljon enemmän...
Omena-rahkatorttu
125g voita
4dl vehnäjauhoja
1,5dl sokeria
0,5dl vanilliinisokeria
1tl leivinjauhetta
1tl soodaa
Nypi aineet muruksi ja jaa kahteen kulhoon.
Lisää toiseen kulhoon murun sekaan
1dl kermaviiliä
1 muna
Sekoita taikinaksi.
Levitä taikina voideltuun ja jauhotettuun pyöreään vuokaan. Palastele päälle pari omenaa pieniksi kuutioksi ja ripottele päälle kanelia.
Paista 200 asteessa noin 10-15min, kunnes pinta on saanut vähän väriä.
Rahkaseos
1prk rahkaa
1dl sokeria
1 muna
Kaada seos esipaistetun omenapohjan päälle.
Ripottele rahkakerroksen päälle loppu puolikas ensimmäisestä muruseoksesta.
Paista torttua vielä noin 10-15min, kunnes pinta on saanut väriä ja pohja tuntuu kypsältä.
Tässä vielä koko härdelli...
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.