Tällaisen ohjeen kaivoin jostain mun arkistojen kätköistä, aika hyvää  Omppua ois voinu laittaa aika paljon enemmän...

Omena-rahkatorttu

125g   voita
4dl   vehnäjauhoja
1,5dl   sokeria
0,5dl   vanilliinisokeria
1tl   leivinjauhetta
1tl   soodaa

Nypi aineet muruksi ja jaa kahteen kulhoon.

Lisää toiseen kulhoon murun sekaan
1dl   kermaviiliä
1   muna

Sekoita taikinaksi.

Levitä taikina voideltuun ja jauhotettuun pyöreään vuokaan. Palastele päälle pari omenaa pieniksi kuutioksi ja ripottele päälle kanelia.
Paista 200 asteessa noin 10-15min, kunnes pinta on saanut vähän väriä.

Rahkaseos
1prk   rahkaa
1dl   sokeria
1   muna

Kaada seos esipaistetun omenapohjan päälle.

Ripottele rahkakerroksen päälle loppu puolikas ensimmäisestä muruseoksesta.
Paista torttua vielä noin 10-15min, kunnes pinta on saanut väriä ja pohja tuntuu kypsältä.

Tässä vielä koko härdelli...