Oltiin Itsenäisyyspäivänä siskon luona. Sisko oli katsonut reseptin valmiiksi tällaiseen jouluiseen panna cottaan (Valion sivuilta) ja minä sen tekaisin samalla kun sisko teki rieskarullia. Tosi helppo ja nopea! ...Ja hyvä

Lisäisin ehkä vielä liivatelehden tähän niin ois vähän jäykempää tuo valkoinen osuus (tai sitten sen pitäis antaa ihan kunnolla ehtiä seisomaan jääkaapissa).

Kuvat huippuhyvää kännykkälaatua :)

Jouluinen panna cotta
6(-7) annosta

1/2   vaniljatankoa 
1 dl   Valio kuohukermaa 
200 g   valkosuklaata 
1/2 prk (à 400 g)   Valio turkkilaista jogurttia 

Päälle 
2-3 dl   Valio luumu-rusinakeittoa tai Valio vadelmakeittoa 
Valio vaahtoutuvaa vaniljakastiketta 9% 
kanelia 

Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet veitsellä. Laita siemenet, vaniljatanko ja kerma pieneen kattilaan. Kiehauta. Poista vaniljatanko. Lisää paloiteltu suklaa kattilaan ja sulata. Laita seos jäähtymään kylmävesialtaaseen, sekoita välillä.
Lisää jogurtti jäähtyneen seoksen joukkoon. Jaa panna cotta pieniin kahvikuppeihin tai laseihin. Pidä peitettynä jääkaapissa tarjoiluun asti.
Kaada annosten päälle Valio luumu-rusinakeittoa tai Valio vadelmakeittoa juuri ennen tarjoilua. Lisää päälle hieman vaahdotettua vaniljakastiketta ja kanelia.

Tässä siskon askartelemat savulohirieskarullat

Rieskojen sisällä savulohta, tuorejuustoa, salaattia ja suolakurkkua