Hohhoh. Pitkästä aikaa taas jotain päivitystä..... Tällaisen mangokakun pyöräytin kun mentiin pitkästä aikaa käymään kotikotona. Ohje on alunperin Myllyn Parhailta, pikkuisen fiksasin. Ja hyvää oli, yllättäen
Mango-juustokakku
Pohja
100g Digestive-keksejä
70g voisulaa
Täyte
6 liivatelehteä
½dl mangotölkin lientä
1tlk säilykemangoa soseena (n. 250 g / 400 g)
200g maustamatonta tuorejuustoa
100g creme fraishea
½dl sokeria
1tl vaniljasokeria
½dl sitruunamehua tai sitrus-, manteli- tms. likööriä
4dl vispikermaa
Päälle
3dl mangososetta (esim. lastenruokasosetta)
4 liivatetta
vaniljasokeria
Murskaa keksit ja sekoita voisula sekaan. Painele tasaiseksi irtopohjavuuan pohjalle.
Liuota liivatteita kylmässä vedessä 10 min. Kuumenna ½ dl mangolientä kiehuvaksi esim. mikrouunissa lasissa. Puristele liivatteet liotusvedestään ja sulata ne kuumentamaasi liemeen. Lisää tuorejuustoon, creme fraishe, liivateseos, soseutettu mango ja muut maustavat ainekset. Vatkaa kerma vaahdoksi erikseen ja yhdistä siihen varovasti juustomangoseos. Kaada hyytelö torttupohjalle. Hyydytä jääkaapissa.
Liuota koristehyytelön liivatteet myös ensin kylmässä vedessä. Puristele liivatteet liotusvedestä ja sulata ne mangososeen kanssa (n. ½ dl) kiehuvaksi esim. mikrossa lasissa. Lisää loppu sose joukkoon ja mausta halutessasi vaniljasokerilla. Levitä seos juustotäytteen päälle ja anna hyytyä vähintään seuraavaan päivään. Koristele ennen tarjoilua.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.