Halusin tehdä ystävänpäiväksi töihin jotain herkkua... Ja kokeilla taas johonkin kondensoitua maitoa. Varsinaisen laihduttajan unelman sainkin aikaiseksi Tää oli melkoisen imelää, suklaan jos vaihtaisi tummaan suklaaseen ni ei ois niin makeaa, mutta kun en tykkää tummasta suklaasta Aloin aamulla ennen iltavuoroon menoa leipomaan - ja keittelemään kondensoitua maitoa toffeeksi, eli kuvaamiselle ei enää jäänyt aikaa kun koirakin pyöri jaloissa odottaen ulospääsyä.
Pähkinä-toffeeleivokset
Pohja:
6 kananmunaa
4½ dl sokeria
200 g voisulaa
4½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
150 g jauhettua mantelia
1½ dl maitoa
Pintaan:
2prk kondensoitua maitoa
2 levyä Maraboun pähkinärouhesuklaata
(riittää vain puoletkin tästä jos ei ihan niin imelästä välitä...)
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muna-sokerivaahtoon rasvan ja maidon kanssa vuorotellen. Levitä leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 200 asteessa n.15min.
Keitä kondensoitua maitoa (avaamatonta säilykepurkkia!!) 2-3h vesikattilassa miedolla lämmöllä. Avaa purkki varovasti, sillä kun purkkiin saa reiän kuumaa kinuskia saattaa vähän turskahtaa sormille! Itse keittelin kinuskia kaksi tuntia ja tuli oikein hyvää, mutta eri merkkiset purkit saattaa vaatia eri keittoajan (?). Levitä lämmin kinuski pohjan päälle tasaiseksi kerrokseksi. Sulata suklaa mikrossa ja levitä kinuskin päälle. Anna kokonaisuuden jäähtyä kunnolla niin saat siistimmin leikattua paloiksi
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.