Nyt tulee taas tällainen sarjapostaus... Ihan pakko hehkuttaa kuinka hyviä nää kaikki on ollut, aivan törkeän hyviä!

Ohjeen soveltelin mieluisaksi Hannan keittiössä -blogista.

Rahka-raparperipiirakka

6dl   vehnäjauhoja
2dl   sokeria
2tl   leivinjauhetta
2tl   soodaa
2tl   vaniljasokeria
175g   voisulaa

Pohjataikina:
noin 2/3   muruseoksesta
1,5dl  piimää
1   kananmuna

Täyte:
½-1l   raparperinpaloja
500g   rahkaa (2 x 250g)
2dl   sokeria
2   kananmunaa
25g   voisulaa
3tl   vaniljasokeria

Pinnalle:
n. 1/3   muruseosta


Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään ja nypi sekaan voisula. Ota taikinasta erilleen noin 1/3. Sekoita 2/3 taikinasta piimä ja kananmuna. Levitä taikina uunivuokaan. Sekoita täytteen ainekset yhteen ja levitä taikinan päälle. Lisää lopuksi pinnalle muruseos.

Paista 175c 35-45min.

 

Tällä ohjeella tulee ihanan muhkean paksu piirakka 35x24cm kokoiseen Hackmanin Kajsa -vuokaan Pellilliseen tuplaisin annoksen. Vaikka vuoka onkin tefloninen niin tykkään vuorata sen leivinpaperilla niin piirakan saa nostettua siististi tarjoiluastiaan