Nyt tulee taas tällainen sarjapostaus... Ihan pakko hehkuttaa kuinka hyviä nää kaikki on ollut, aivan törkeän hyviä!
Ohjeen soveltelin mieluisaksi Hannan keittiössä -blogista.
Rahka-raparperipiirakka
6dl vehnäjauhoja
2dl sokeria
2tl leivinjauhetta
2tl soodaa
2tl vaniljasokeria
175g voisulaa
Pohjataikina:
noin 2/3 muruseoksesta
1,5dl piimää
1 kananmuna
Täyte:
½-1l raparperinpaloja
500g rahkaa (2 x 250g)
2dl sokeria
2 kananmunaa
25g voisulaa
3tl vaniljasokeria
Pinnalle:
n. 1/3 muruseosta
Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään ja nypi sekaan voisula. Ota taikinasta erilleen noin 1/3. Sekoita 2/3 taikinasta piimä ja kananmuna. Levitä taikina uunivuokaan. Sekoita täytteen ainekset yhteen ja levitä taikinan päälle. Lisää lopuksi pinnalle muruseos.
Paista 175c 35-45min.
Tällä ohjeella tulee ihanan muhkean paksu piirakka 35x24cm kokoiseen Hackmanin Kajsa -vuokaan Pellilliseen tuplaisin annoksen. Vaikka vuoka onkin tefloninen niin tykkään vuorata sen leivinpaperilla niin piirakan saa nostettua siististi tarjoiluastiaan
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.