Katsoin joskus telkkaria nukkumaan mennessäni ja sieltä sattui tulemaan herkkuohjelma nimeltään Sokerileipurin Herkut. Kondiittori Mette teki siinä kanelipullia, korvapuustien rakastajana teki mieleni kanssa kokeilla mutta unohdin koko asian aamuun mennessä. Helmeilevää -blogissa oli tehty juuri kyseisiä pullia ja sieltä löysin linkin ohjeeseen. Aivan mahtavia pullia tuoreena! Itse tosin päätin leipoa näitä juuri niinä kaamean ihanina hellepäivinä kun pullataikina turposi käsissä... Sen siis arvaa että näistä pullista ei tullut kauniita Pitää kokeilla ehdottomasti uudelleen hieman viileämpänä päivänä. Ohjeessa oli näihin vielä sokerikuorrutus, mutta itse en tehnyt kun nämä meni pakkaseen.

Ohjeen suomentelin Googlen avulla, pyydän nöyrästi anteeksi kirjotusvirheitä joita en huomannut korjata

En suosittele laihduttajille

 

Tanskalainen kanelipulla

Taikina:
3dl   täysmaitoa
50g   hiivaa
4   kananmunia (isoja)
1   vaniljatanko
1rkl   jauhettua kanelia
1rkl   jauhettua kardemummaa
1rkl   jauhettua inkivääriä
100g   ruokosokeria
½rkl   karkeaa suolaa
200g   pehmeää voita
vehnäjauhoja (niin että taikina on sileä ja notkea).

Täyte:
250g   pehmeää voita
200g   ruokosokeria
2rkl   jauhettua kanelia

2   munankeltuaista voiteluun
öljyä tai voisulaa vuokien voiteluun

Murenna hiiva kulhoon ja sekoita siihen munat, vaniljan siemenet, kaneli, kardemumma, inkivääri ja ruokosokeri.
Lämmitä täysmaito kädenlämpöiseksi, sekoita siihen suola ja lisää taikinakulhoon. Lisää jauhoja ja pehmeä voi. Lisää jauhoja ja vaivaa kunnes taikinasta tulee sileä ja joustava.
Kun taikina on levännyt noin 15 minuuttia, kauli se noin 50 x 40 cm kokoiseksi matoksi.

Sekoita täytteen voi, sokeri ja kaneli. Voit käyttää käsivatkainta.
Levitä lastalla täytettä koko taikinan päälle ja rullaa pidemmältä sivulta rullaksi. Voitele alumiiniset vuoat (halk 6cm), leikkaa taikinarullasta noin 1½cm paksuisia viipaleita ja nostele ne vuokiin. Kohota pullia lämpimässä paikassa lähes kaksinkertaisiksi ja voitele munankeltuaisilla. Paista 185 asteessa noin 15-18 minuuttia.
Koristele sokerikuorrutteella.