Oli kaapissa tuoreita mustikoita niin piti vähän testailla eri ohjeita. Olen joskus ottanut tätä-pitää-kokeilla -listalle Mimmin keittiöstä pehmoisen näköisen mustikkapiirakkareseptin. Oli kyllä pehmoista ja hyvää (fixasin hieman sokerin määriä)
Mustikka-murupiirakka
(50cm leveän uunin pellillinen)
Taikina:
4 munaa
2,5dl sokeria
½dl maitoa tai kermaa
150g sulatettua margariinia tai voita
4½dl vehnäjauhoja
2½tl leivinjauhetta
0,5dl vanilliinisokeria
4-5dl kokonaisia mustikoita
Pinnalle muruseos:
1dl vehnäjauhoaja
25g voita tai margariinia kovana
1/3dl sokeria
2tl vanilliinisokeria
Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon vuorotellen maidon ja margariinin kanssa. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ( minä laitan aina kaksinkertaisen paperin) ja ripottele mustikat päälle. Nypi muruseoksen ainekset käsin ryynimäiseksi ja levitä mustikoiden päälle. Paista n.200 asteessa 20-25 minuuttia, kunnes piirakka on kauniin värinen ja kypsä. Varo, ettet paista piirakkaa liian kuivaksi.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.