Oli kaapissa tuoreita mustikoita niin piti vähän testailla eri ohjeita. Olen joskus ottanut tätä-pitää-kokeilla -listalle Mimmin keittiöstä pehmoisen näköisen mustikkapiirakkareseptin. Oli kyllä pehmoista ja hyvää (fixasin hieman sokerin määriä)

Mustikka-murupiirakka
(50cm leveän uunin pellillinen)
 
Taikina:
 
4   munaa
2,5dl   sokeria
½dl   maitoa tai kermaa
150g   sulatettua margariinia tai voita
4½dl   vehnäjauhoja
2½tl   leivinjauhetta
0,5dl   vanilliinisokeria
4-5dl   kokonaisia mustikoita
 
Pinnalle muruseos:
 
1dl   vehnäjauhoaja
25g   voita tai margariinia kovana
1/3dl   sokeria
2tl   vanilliinisokeria
 
Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon vuorotellen maidon ja margariinin kanssa. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ( minä laitan aina kaksinkertaisen paperin) ja ripottele mustikat päälle. Nypi muruseoksen ainekset käsin ryynimäiseksi ja levitä mustikoiden päälle.  Paista n.200 asteessa 20-25 minuuttia, kunnes piirakka on kauniin värinen ja kypsä. Varo, ettet paista piirakkaa liian kuivaksi.