Saatiin sukulaisilta ihania isoja kesäkurpitsoja.

Isommalle tein jauhelihatäytteen. Siitä tulikin aika reilusti ruokaa Olipahan ainakin evästä seuraavallekin päivälle.....

Täytetyt kesäkurpitsat

iso kesäkurpitsa

400g   jauhelihaa
1prk   tomaattipyrettä
1   sipuli
pätkä purjosipulia
2   valkosipulinkynttä
1/2   paprika
Kesäkurpitsasta koverrettu sisus
lihaliemikuutio
mausteita (chili, mustapippuri, cayennepippuri, yrttejä...)

Aurajuustoa
juustoraastetta

Halkaise huuhdotut kesäkurpitsat pituussuunnassa kahtia. Koverra kurpitsan sisus lusikalla täytettä varten ja leikkaa pieniksi paloiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli.
Ruskista jauheliha ja sipulit, käytä tarvittaessa öljyä paistamiseen. Yhdistä joukkoon kurpitsan sisus, paprikan palat ja tomaattipyre.
Lisää myös lihaliemikuutio ja muut mausteet.
Nosta kurpitsaveneet leivinpaperin päälle uunipannulle ja jaa täyte niille tasaisesti. Ripottele Aurajuusto ja juustoraaste täytteen päälle ja paista 225 asteessa noin 15 minuuttia. Anna hieman jäähtyä ennen tarjoilua. Keitä lisäkkeeksi esimerkiksi riisiä.