Katselin Neljän tähden illallista ja siinä Eija Kantola teki ihana helpon näköisen omppupiirakan. Ah, kun omppuja kerta vielä on ämpärillinen niin sitä piirakkaa kokeilin tehdä, ja teinpä vielä vaniljavaahdonkin kaveriksi, hyvää ja helppoa. En muista olenko koskaan tehnyt ite vaniljakastiketta/-vaahtoa
Sainpahan herkutella ompelusten keskellä Oli kyllä hurjan hyvää tämäkin. Sokerista jätin desin pois ja oli siltikin riittävän makeaa.
Omenapiirakka
3-5 omenaa
2 munaa
3dl sokeria (jätin desin pois!)
1tl vaniljasokeria
2dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
100g sulatettua voita
1dl maitoa
tomusokeria
Laita uuni 200 asteeseen. Sulata voi kattilassa ja laita jäähtymään.
Pese ja paloittele omenat pieniksi palasiksi. Sekoita muut aineet keskenään.
Lisää taikinaan omenanpalaset ja kaada seos voideltuun ja jauhotettuun vuokaan.
Paista 40min. 200 asteessa, kunnes pinta on kauniin ruskea.
Sirottele päälle tomusokeria ja tarjoa vaniljakastikkeen kanssa.
Vaniljavaahto
1/2 vaniljatanko
1dl kermaa
2 munankeltuaista
2rkl sokeria
1dl kuohukermaa
Halkaise vaniljatanko, raaputa siemenet veitsellä irti ja laita tanko, siemenet ja kerma kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja nosta sitten liedeltä. Anna seistä ja maustua 15 min.
Vatkaa munankeltuaiset ja sokeri ja sekoita vaniljakermaan. Nosta kattila takaisin liedelle ja hauduta samalla vatkaten, kunnes kastike paksunee riittävästi.
Ota kattila liedeltä, poista vaniljatanko ja jäähdytä kastike. Laita kastike jääkaappiin. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää vaniljakastikkeeseen juuri ennen tarjoilua.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.