Sieniä tuli yhtenä sunnuntaina ihan kiitettävästi. Niistä siis tuli iltapala.... Tai oikeastaan murto-osasta. Kanttarellit paistettiin pakkaseen ja loput suppikset kuivatettiin.

Maku -lehden sivuilta löytyi mieluinen resepti piirakkaan, mutta enhän minä tokikaan voinut tehdä ihan täysin ohjeen mukaan Niinpä laitoin pekonia koko paketillisen jotta saimme ruokaisamman iltapalan.

Suppilovahveropiirakka

15dl   suppilovahveroita
30g   pekonia (laitoin koko paketin)
2kpl   salottisipulia
3kpl   munaa
3dl   ruokakermaa
1/2tl   suolaa
1/4tl   valkopippuria
1/2tl   timjamia

Taikina
3 1/2dl   vehnäjauhoja
75g   leivontamargariinia (rasvaa 80 %)
1kpl   munaa
2rkl   vettä

Valmista taikina. Nypi jauho ja huoneenlämpöinen rasva sormin murumaiseksi seokseksi. Lisää kananmuna ja vesi. Sekoita, mutta älä vaivaa. Painele taikina voideltuun irtopohjavuokaan ja pane viileään.

Valmista täyte. Paista sieniä kuivalla pannulla, kunnes neste on haihtunut. Kuullota silputtu sipuli ja paista pilkottu pekoni rapeaksi.

Yhdistä keskenään kaikki täytteen ainekset. Kumoa täyte vuokaan ja paista 200 asteessa kypsäksi eli noin 40 minuuttia. Nauti lämpimänä raikkaan salaatin kanssa.