Sieniä tuli yhtenä sunnuntaina ihan kiitettävästi. Niistä siis tuli iltapala.... Tai oikeastaan murto-osasta. Kanttarellit paistettiin pakkaseen ja loput suppikset kuivatettiin.
Maku -lehden sivuilta löytyi mieluinen resepti piirakkaan, mutta enhän minä tokikaan voinut tehdä ihan täysin ohjeen mukaan Niinpä laitoin pekonia koko paketillisen jotta saimme ruokaisamman iltapalan.
Suppilovahveropiirakka
15dl suppilovahveroita
30g pekonia (laitoin koko paketin)
2kpl salottisipulia
3kpl munaa
3dl ruokakermaa
1/2tl suolaa
1/4tl valkopippuria
1/2tl timjamia
Taikina
3 1/2dl vehnäjauhoja
75g leivontamargariinia (rasvaa 80 %)
1kpl munaa
2rkl vettä
Valmista taikina. Nypi jauho ja huoneenlämpöinen rasva sormin murumaiseksi seokseksi. Lisää kananmuna ja vesi. Sekoita, mutta älä vaivaa. Painele taikina voideltuun irtopohjavuokaan ja pane viileään.
Valmista täyte. Paista sieniä kuivalla pannulla, kunnes neste on haihtunut. Kuullota silputtu sipuli ja paista pilkottu pekoni rapeaksi.
Yhdistä keskenään kaikki täytteen ainekset. Kumoa täyte vuokaan ja paista 200 asteessa kypsäksi eli noin 40 minuuttia. Nauti lämpimänä raikkaan salaatin kanssa.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.