Tuulihatut (sain 33kpl isohkoja tuulihattuja. Täytettä jäi jonkun verran yli)
100 g voita tai margariinia
2 dl vettä
2 dl vehnäjauhoja
3 kananmunaa
200 g yrtttituorejuustoa
tillisilppua
150 g kylmäsavustettua lohta
2 dl kuohukermaa
sitruunamehua
sitruunapippuria
1. Mittaa (teflon)kattilaan rasva ja vesi. Kuumenna seos kiehumispisteeseen.
2. Lisää kaikki jauhot kerralla ja sekoita rivakasti puuhaarukalla, kunnes seos irtoaa kattilan reunoilta palloksi. Anna taikinan jäähtyä haaleaksi.
3. Kaada taikina kulhoon, jos olet käyttänyt teflonkattilaa. Vatkaa taikinaan mukaan munat yksitellen, seosta koko ajan voimakkaasti vatkaten sähkövatkaimella.
4. Nosta kahdella lusikalla nokareita pellille tai pursota pursotuspussin avulla ruusukkeita/pötköjä.
5. Paista 200 asteessa noin 25 minuuttia. HUOM! Älä avaa uuninluukkua paistamisen alkuvaiheessa. Paista tuulihatut kauniin ruskeiksi ja kypsiksi, muuten ne lässähtävät. Anna jäähtyä.
Norjista tuorejuusto kulhossa. Sekoita mukaan mausteet ja tillisilppu. Sekoita mukaan hienonnettu kala ja vaahdoksi vatkattu kerma. Täytä tuulihatut.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.