Mieheni kun ei makeasta niin välitä, mutta puolukka uppoaa, niin tämä oli kakuksi kuitenkin ihan hyvä ratkaisu. Namnam.
Puolukka-kermahyytelökakku
10-14 annosta
Pohja:
1 kananmunaa
0,5dl sokeria
0,5rkl vaniljasokeria
0,5dl perunajauhoja
½ tl leivinjauhetta
Täyte:
7 liivatelehteä
¾dl puolukkamehua, makeaa viiniä tai likööriä
4dl kuohukermaa
4dl puolukoita
2dl sokeria
2prk (à 250 g) maitorahkaa
Pinnalle:
1 dl kuohukermaa (sokeria)
1 dl puolukoita
Pohja: Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita perunajauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe keskenään ja lisää seos munavaahdon joukkoon kevyesti sekoittaen. Kaada taikina voideltuun, irtopohjaiseen kakkuvuokaan (ø 26-28 cm) ja paista 175 asteessa noin 15 minuuttia. Kumoa hiukan jäähtynyt pohja leivinpaperin päälle.
Puhdista vuoka ja vuoraa pohja leivinpaperipyörylällä ja laita pohja vuoan pohjalle.
Täyte: Pehmitä liivatelehdet kylmässä vedessä. Valuta vesi pois ja sulata liivatelehdet kuumaan puolukkamehuun, viiniin tai likööriin. Jäähdytä. Vatkaa kerma vaahdoksi. Soseuta puolukat. Lisää puolukkasose ja sokeri maitorahkan joukkoon hyvin sekoittaen. Lisää jäähtynyt, hyytymispisteessä oleva liivateseos ja kermavaahto rahka-puolukkaseokseen. Kaada täyte pohjan päälle vuokaan. Peitä kelmulla, laita viileään ja anna hyytyä yön yli.
Irrota kakun reuna vuoan laidasta terävällä veitsellä. Työnnä veitsi kakun ja reunan väliin ja vedä veistä reunaa myöten kakun ympäri. Avaa vuoan lukitus ja siirrä kakku tarjoiluvadille.
Pinta: Vatkaa kerma vaahdoksi ja pursota kakun reunaan ruusukkeita. Levitä puolukat kakun pinnalle.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.