Facebookissa törmäsin tällä ohjeella leivottujen pullien kuviin, en voinut vastustaa kiusausta kokeilla... Oijoi, tosi tuhtia, mut herkullista! Tässäpä se miten itse suomensin ja sovelsin reseptiä. Pyrin pysymään kuitenkin hyvin lähellä alkuperäistä.

20160213_182646.jpg

Cinnamon rolls

2,5tl  kuivahiivaa
2,5dl  vettä (42C)
1dl  sokeria

0,5dl  piimää
2  kananmunaa
90g  voita
500g  vehnäjauhoja
0,5tl  suolaa
Vanilja-aromia
Juoksevaa margariinia  tai voisulaa voiteluun

Täyte
200g  fariinisokeria
2rkl  kanelia
1tl  maissitärkkelystä
90g  voita

Kuorrute
40g  voita
70g  maustamatonta tuorejuustoa
1/3rkl  sitruunamehua
Vanilja-aromia

Sekoita sokeri lämpimään veteen, ripottele pinnalle kuivahiiva. Anna käydä 5-10min, kunnes pinnalla on kunnolla vaahtoa ja seos haisee käyneelle.

Sekoita muut aineet jauhoja lukuunottamatta taikinakulhoon. Lisää käynyt sokerivesi. Lisää jauhoja vähän kerrallaan. Massasta tulee aika kovaa verrattuna tavalliseen pullataikinaan. Vaivaa niin kauan että massa irtoaa kulhon reunoista. 
Muotoile taikinasta pallo. Voitele taikinakulho juoksevalla margariinilla/voilla ja pyöräytä taikinapalloa kulhossa niin että se on kauttaaltaan rasvainen. Peitä kulho tuorekelmulla ja leivinliinalla ja anna kohota 60-90 min.

Sekoita täytteen fariinisokeri, kaneli ja maissitärkkelys yhteen. (Ensi kerralla sekoitan myös pehmeän voin tähän suoraan)
Kauli taikinasta ohut suorakaiteen muotoinen levy. Levitä päälle pehmeä voi ja sipottele kanelisokeriseos pinnalle. Rullaa taikinalevy ja pilko muutaman sentin mittaisiksi palasiksi.

Voitele vuoka tai vuoraa pohja leivinpaperilla. Itselläni oli reilun puolikkaan pellin kokoinen vuoka. Asettele pullat melko lähekkäin, sillä saavat turvota yhteen kiinni. Anna kohota jälleen 60-90min.

Voitele pullat voisulalla ja paista 175 asteessa 20min, tai kunnes ovat hieman ottanut väriä.

Sekoita kuorrutteen aineet sileäksi massaksi. Levitä kuorrute kuumien pullien pintaan niin se leviää kauniisti. (Alkuperäisessä ohjeessa levitettiin osa kuorrutteesta kuumien pullien pintaan, loput sitten kun on jäähtynyt. Itse halusin että kuorrute sulaa ja valuu nätisti)

Anna jäähtyä. Pullat on ihan parhaita tuoreena!