Sain testiin muutaman pussin Dr. Oetkerin kuivahiivaa. En muista koska olisin ollut täydellisen tyytyväinen kuivahiivaleipomuksiini, mutta nyt olen! Tein pitkästä aikaa ranskanleipää.
Ranskanleipä
2kpl
3dl maitoa
1pss Dr. Oetker kuivahiivaa
0,5rkl sokeria
1tl suolaa
n400g vehnäjauhoja
20g voita
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi, sekoita siihen sokeri, suola, osa jauhoista ja kuivahiiva. Alusta taikina. Lisää jauhoja kunnes taikina tuntuu sopivalta, ei liian tahmea eikä liian kova. Lisää vielä pehmeä voi ja vaivaa 10-15min. Anna taikinan kohota puolisen tuntia.
Leivo taikinasta kaksi pitkulaista leipää ja anna kohota n40min. Viillä kohonneeseen leipään pitkät viillot päästä päähän.
Laita leipä 240asteiseen uuniin ja laske lämpö 210 asteeseen. Itse tykkään pitää uunin alatasolla kulhossa vettä antamassa vesihöyryä uuniin. Paista 20-30 min.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.