Sain testiin  muutaman  pussin  Dr.  Oetkerin  kuivahiivaa.  En  muista  koska  olisin  ollut  täydellisen  tyytyväinen kuivahiivaleipomuksiini,  mutta nyt olen! Tein pitkästä  aikaa  ranskanleipää. 

20160403_121600.jpg

Ranskanleipä
2kpl

3dl  maitoa
1pss  Dr. Oetker kuivahiivaa
0,5rkl  sokeria
1tl  suolaa
n400g  vehnäjauhoja 
20g  voita

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi, sekoita siihen sokeri, suola, osa jauhoista ja kuivahiiva. Alusta taikina. Lisää jauhoja kunnes taikina tuntuu sopivalta, ei liian tahmea eikä liian kova. Lisää vielä pehmeä voi ja vaivaa 10-15min. Anna taikinan kohota puolisen tuntia.
Leivo taikinasta kaksi pitkulaista leipää ja anna kohota n40min. Viillä kohonneeseen leipään pitkät viillot päästä päähän.
Laita leipä 240asteiseen uuniin ja laske lämpö 210 asteeseen. Itse tykkään pitää uunin alatasolla kulhossa vettä antamassa vesihöyryä uuniin. Paista 20-30 min.

20160403_121820.jpg