Tyttären synttäreille piti kokeilla toki myös tuota peilikiillettä kakun päälle. Kovin peittävä ei tästä tullut, mutta mielestäni silti kaunis ja hyvän makuinen. Kauhean makea se on, eli ihan hyvä et on noin ohut kerros. Peilikiilteen ohjeen nappasin Pikku murusia -blogista ja juustokakun ohjeen otin makeaa.fi -sivustolta, tosin hieman muokaten toteutusta. Katso alempi kuva niin helpompi hahmottaa tuota mun sekavaa soperrusta :|

Tarvitset kaksi erikokoista vuokaa, itsellä 24 ja 18cm halkaisijaltaan.

20160612_152825.jpg

Mansikka-valkosuklaajuustokakku

Mansikkasose
800g   mansikoita (pakaste)
1 dl   sokeria

Laita sulatetut mansikat (liemineen) ja sokeri kattilaan. Keitä seosta kunnes noin puolet nesteestä on haihtunut. Lusikoi välillä syntyvää vaahtoa pois. Survo sose vielä sauvasekottimella hienoksi ja jätä jäähtymään.

Kääretorttupohja
4   kananmunaa
Sokeria
Vehnäjauhoja 
Perunajauhoja
1 tl   leivinjauhetta

Lasitekniikka: ota kaksi samanlaista juomalasia. Riko munat toiseen lasiin ja toiseen saman verran sokeria (itse tosin laitan vähemmän sokeria, 1-2cm munien yläreunasta). Kaada sokeri vatkauskulhoon ja laita lasiin saman verran jauhoja kun munia (puolet ja puolet vehnäjauhoja ja perunajauhoja) sekä leivinjauhe, sekoita jauhot sekaisin. Kaada munat vatkauskulhoon sokerin päälle ja vatkaa hyvin, niin että pystyt tekemään kirjaimia vaahdon pintaan. Kun vaahto on riittävän kovaa, siivilöi jauhot sekaan ja nostele varovasti nuolijalla kunnes jauhot on sekoittunut tasaisesti.
Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 225 asteessa 5-10min kunnes taikina on kypsä.

Leikkaa kääretorttupohjasta kaksi pyöreää palaa, toinen halk 22cm, toinen 18cm. 

Valkosuklaatäyte
3   liivatelehteä
125g   maitorahkaa
200g   mascarponejuustoa (tai maustamatonta tuorejuustoa)
2 rkl   sokeria
2 rkl   sitruunamehua
175g   valkosuklaata
2 dl   vispikermaa
Mansikoita

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sekoita yhteen rahka, mascarpone ja sokeri. Sulata suklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa, anna jäähtyä hetken ja lisää rahka-mascarpone -seokseen. Vaahdota kerma. Kiehauta sitruunamehu mikrossa, purista liivatteista ylimääräinen vesi ja liuoita ne kuumaan mehuun. Sekoita ne vatkaten tuorejuusto seokseen. Kääntele kermavaahto joukkoon.
Ota 24cm irtopohjavuoka, vuoraa pohjaleivinpaperilla, reunatkin voit vuorata leivinpaperilla tai reunakalvolla (voit myös tässä vaiheessa vielä jättää laidat laittamatta paikoilleen). Aseta isompi (22cm) pyöreä kääretorttupohjan pala vuoan pohjan keskelle ja sen päälle keskelle 18cm irtopohjavuoan pelkät laidat ja reunakalvo tms. Kaada valkosuklaatäyte pienempään vuokaan, lado päälle mansikanpuolikkaita tasaiseksi kerrokseksi leikkauspinta ylöspäin. Laita mansikoiden päälle pienempi (18cm) kääretorttupohjan pala. Painele pohja niin ettei pohjan ja täytteen väliin jää ilmaa. Laita kylmään hyytymään siksi aikaa että pystyt irrottamaan laidat (pari tuntia).

Mansikkatäyte
4-5 dl   Mansikkasose (ohje yllä) 
8   liivatelehteä
4 dl   vispikermaa
400 g   mascarponejuustoa ( tai maustamatonta tuorejuustoa)
2rkl   sitruunamehua

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sekoita tuorejuusto ja mansikkasose yhteen. Vaahdota kerma. Kuumenna sitruunamehu mikrossa ja liuota pehmenneet liivatelehdet joukkoon. Kaada sulatetut liivatteet mascarpone-marjaseokseen koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi vaahdotettu kerma. 
Ota valkosuklaakakku kylmästä ja irrota varovasti laidat. (Laita tässä vaiheessa isomman vuuan laidat paikoilleen jos et vielä laittanut) Kaada mansikkatäyte valkosuklaakakun ympärille ja päälle, yritä saada pinnasta mahdollisimman sileä. Anna hyytyä kylmässä mielellään seuraavaan päivään.

Jos haluat kuorruttaa kakun peilikiilteellä, laita kakku pakkaseen niin että kakku on kunnolla kohmeessa. Itse hyydytin normaalisti yön yli jääkaapissa, aamulla laitoin pakkaseen muutamaksi tunniksi.

20160612_205933.jpg8

Mirror glase -peilikiille

115g   glukoosisiirappia
185g   sokeria
50g   vettä
-Mittaa kattilaan ja kuumenna 115 °C, vältä sekoittamista kuumentamisen aikana
175g   mansikkamehutiivistettä (esim. Meritalo)
-Lisää sokeriveteen
7   liivatetta
-Lisää liotetut liivatteet ja sekoita
Elintarvikeväriä

Paina kelmu kiilleseoksen pintaa vasten tai hämmennä varovasti jäähtymisen aikana kuorettumisen estämiseksi.
Jäähdytä 35 °C, jolloin kiille on käyttölämpötilassa.
Ota kohmeinen kakku pakastimesta ja aseta se kakkua pienemmälle alustalle.
Aseta esimerkiksi piirakkavuokaan pieni kulho ja sen päälle kakku alustan kanssa, näin kiille valuu nätisti kakun reunoille ja ylimääräinen kiille valuu piirakkavuokaan.
Aloita kiilteen valuttaminen kakun päältä ja siirry kohti reunoja ja jos reunaan jää aukkopaikka niin valuta lisää kiillettä siihen kohtaan.
Jos haluat tehosteraitoja pintaan, ota kiilteestä juuri ennen käyttöä pieni määrä toiseen astiaan ja värjää esimerkiksi helmiäisvärillä.
Tipauta lusikalla helmiäisvärjättyä kiillettä lähelle reunaa ja vedä kevyesti paletilla kakun pintaan.
Kiille hyytyy nopeasti, joten nämä vaiheet tulee tehdä ripeästi.
Siisti kakun alareuna kiilteen hyydyttyä ja nosta kakku tarjoiluvadille.
Koristele tuoreilla mansikoilla ym