Pitkästä aikaa kaivoin blogin esiin, koska on tullut testattua taas muutamaa ohjetta jotka on saatava itselle talteen. Täältä blogista on itse helppo hakea hyväksi havaittuja reseptejä :)

Tämän version porkkanapiirakasta otin Kakkutaikurin blogista. Vähensin kylläkin sokereiden määriä, ja hieman öljynkin määrää. Oli aikamoista herkkua!! Kuvia tuli otettua vähän huonosti, joten tällä mennään...

IMG_20170312_122238.jpg

Porkkana-juustokakku

Porkkanapiirakkataikina

250g / 3dl   fariinisokeria 
4   kananmunaa
360g / 4dl   rypsi-/rapsiöljyä
450g / 6.75dl   vehnäjauhoja
2tl   leivinjauhetta
2tl   ruokasoodaa
1rkl   kanelia
1tl   jauhettua inkivääriä
1tl   suolaa
1tl   vaniljasokeria
450g   porkkanaa soseena tai raasteena

Sekoita kaikki ainekset hyvin keskenään.
Levitä puolet seoksesta pellille leivinpaperin päälle.

Juustokakkukerros

250g   maitorahkaa
200g   maustamatonta Philadelphiaa
2   munaa
50g / 0.5dl    kermaa
75g / 0,75dl   sokeria
15g / 1rkl   maissitärkkelystä
30g / 2rkl   sitruunamehua

Sekoita kaikki aineet yhteen. Älä vatkaa liikaa.
Tiputtele lusikalla puolet juustokakkumassasta sinne tänne porkkanamassan päälle.
Tee samoin lopulle porkkanakakkumassalle.
Ja vielä sama lopulle juustokakkumassalle.
Halutessasi voi kevyesti marmoroida pintaa, mutta älä sekoita massoja liikaa tai niitä ei enää erota toisistaan.
Paista uunin keskitasolla 175 asteessa n. 35 minuuttia.
Anna jäähtyä kylmäksi ennen kuorruttamista.

Kuorrute

400g   tomusokeria
100g   huoneenlämpöistä voita
200g   maustamatonta Philadelphiaa

Sekoita tomusokeri ja voi murumaiseksi seokseksi.
Lisää tuorejuusto ja vaahdota ilmavaksi (liika sekoittaminen löystyttää massan)
Levitä pohjan päälle, palastele ja nauti!