Pitkästä aikaa kaivoin blogin esiin, koska on tullut testattua taas muutamaa ohjetta jotka on saatava itselle talteen. Täältä blogista on itse helppo hakea hyväksi havaittuja reseptejä :)
Tämän version porkkanapiirakasta otin Kakkutaikurin blogista. Vähensin kylläkin sokereiden määriä, ja hieman öljynkin määrää. Oli aikamoista herkkua!! Kuvia tuli otettua vähän huonosti, joten tällä mennään...
Porkkana-juustokakku
Porkkanapiirakkataikina
250g / 3dl fariinisokeria
4 kananmunaa
360g / 4dl rypsi-/rapsiöljyä
450g / 6.75dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
2tl ruokasoodaa
1rkl kanelia
1tl jauhettua inkivääriä
1tl suolaa
1tl vaniljasokeria
450g porkkanaa soseena tai raasteena
Sekoita kaikki ainekset hyvin keskenään.
Levitä puolet seoksesta pellille leivinpaperin päälle.
Juustokakkukerros
250g maitorahkaa
200g maustamatonta Philadelphiaa
2 munaa
50g / 0.5dl kermaa
75g / 0,75dl sokeria
15g / 1rkl maissitärkkelystä
30g / 2rkl sitruunamehua
Sekoita kaikki aineet yhteen. Älä vatkaa liikaa.
Tiputtele lusikalla puolet juustokakkumassasta sinne tänne porkkanamassan päälle.
Tee samoin lopulle porkkanakakkumassalle.
Ja vielä sama lopulle juustokakkumassalle.
Halutessasi voi kevyesti marmoroida pintaa, mutta älä sekoita massoja liikaa tai niitä ei enää erota toisistaan.
Paista uunin keskitasolla 175 asteessa n. 35 minuuttia.
Anna jäähtyä kylmäksi ennen kuorruttamista.
Kuorrute
400g tomusokeria
100g huoneenlämpöistä voita
200g maustamatonta Philadelphiaa
Sekoita tomusokeri ja voi murumaiseksi seokseksi.
Lisää tuorejuusto ja vaahdota ilmavaksi (liika sekoittaminen löystyttää massan)
Levitä pohjan päälle, palastele ja nauti!
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.