Tämä resepti on muisto lapsuudesta. Äitini reseptejä kaivellessani löysin vanhan lehden jossa tämä ohje oli. Tätä olen kaivannut aina kun on ollut tarve tehdä mangokakkua.
Tähän kokeilin nyt browniepohjaa tavallisen keksipohjan sijaan. Neiti 2vee asetteli vadelmat ja itse veistelin vielä hieman suklaata päälle.
Mangokakku browniepohjalla
Browniepohja (24 cm:n irtopohjavuoka)
100g suklaata (esim. taloussuklaata tai vahvempaa)
170g voita
2dl sokeria
2 munaa
1.7dl vehnäjauhoja
Kuutioi voi ja paloittele suklaa. Siirrä ne kattilaan. Sulata miedolla lämmöllä välillä sekoittaen. Mittaa sokeri kulhoon ja kaada sula suklaa-voiseos sokerin päälle ja sekoita tasaiseksi. Tarkista, että seos on jäähtynyt korkeintaan kädenlämpöiseksi. Lisää munat yksi kerrallaan koko ajan käsivispilällä voimakkaasti vatkaten. Lisää lopuksi jauhot. Sekoita vain sen verran, että taikina on tasaista.
Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun 24 cm:n irtopohjavuokaan.
Paista 180 asteessa noin 20-25 min. Pohja saa jäädä sisältä hieman kosteaksi. Anna pohjan jäähtyä vuoassaan.
Juustomassa
6 liivatelehteä
yhden sitruunan mehu
500g rahkaa
2dl kermaa
0,75dl sokeria
3tl vaniljasokeria
2dl mangososetta (Bonne)
Mangokiille
3dl mangososetta (Bonne)
3 liivatelehteä
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen (väh 5min).
Vaahdota kerma. Sekoita rahka, sokerit sekä mangosose yhteen. Kuumenna sitruunamehu ja sulata puristetut liivatelehdet siihen. Sekoita hieman jäähtynyt liivateseos rahkaseokseen. Nostele lopuksi vaahdotettu kerma sekaan ja kaada vuokaan pohjan päälle.
Laita jääkaappiin hyytymään.
Parin tunnin päästä voit pehmittää liivatteet ja sulattaa ne tilkassa kuumaa vettä/sitruunamehua ja sekoittaa liivateseoksen mangososeeseen. Kaada seos varovasti kakun pintaan.
Voit kaataa vaikka ihan lähellä kakun pintaa olevan lusikan päälle niin ei kakun pinta kärsi.
Anna kakun hyytyä kylmässä seuraavaan päivään.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.