Tämä on nyt niin hitti, mutta ei suotta! Otin ohjeen Kakkuviikarin blogista ja vähensin hieman täytteen sokeria. Tein tämän vanhempieni luona, unohdin ottaa kotoa sormisuolan mukaan joten normisuolalla mentiin :)

IMG_20170312_122125.jpg

Salted caramel cheesecake

Pohja
170 g digestive-keksejä
80 g voita

Täyte
400g   maustamatonta tuorejuustoa (huoneenlämpöistä)
1   dl sokeria
1tl   vaniljasokeria
1rkl   sitruunamehua
ripaus suolaa
2   kananmunaa
1rkl   maissitärkkelystä

Kinuski
1dl   fariinisokeria
1 2/3dl   kuohukermaa

Päälle:
sormisuolaa

1. Lämmitä uuni 160 asteeseen. Voitele 24-senttinen irtopohjainen piirakkavuoka. Murskaa keksit ja sulata voi, sekoita keskenään ja painele vuoan pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa noin 12 minuuttia, kunnes se on saanut hieman väriä. Ota uunista ja anna hieman jäähtyä.

2. Vatkaa tuorejuusto notkeaksi, noin 30 sekuntia, sähkövatkaimella. Lisää sokeri ja vatkaa kuohkeaksi ja tasaiseksi, noin 2 min sähkövatkaimella. Lisää vaniljasokeri, sitruunamehu ja suola. Sekoita tasaiseksi.

3. Lisää kananmunat yksitellen ja sekoita jokaisen jälkeen. Lisää lopuksi maissitärkkelys ja sekoita nopeasti tasaiseksi.

4. Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle. Paista 30-35 minuuttia uunin keskitasolla, kunnes pinta ei enää kiillä ja täyte on "pysähtynyt". Anna jäähtyä.

5. Tee sitten kinuskikerros. Keitä kermaa ja fariinisokeria kattilassa hiljalleen välillä sekoittaen noin 15-20 minuuttia. Kokeile ensin laittaa pisara kinuskia jäähtyneen kakun päälle, jos pisara pitää muotonsa kinuski on valmista. Anna kinuskin jäähtyä noin minuutti ja kaada sitten juustokakun päälle. Tasoita pinta.

6. Anna kakun olla jääkaapissa yön ylitse. Ripottele sormisuolaa kakun päälle juuri ennen tarjoilua.