Tämän ohjeen olen ottanut Aura Liimataisen Parasta kotiruokaa -kirjasta.
Pohja
150 g voita
0,5 dl sokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
Täyte
3 keltuaista
500 g maitorahkaa
100 g sulatettua voita
1 dl ranskankermaa
1, 5 dl sokeria
2 rkl maissijauhoja
2 tl raastettua sitruunankuorta
1 rkl sitruunamehua
2 tl vanilliinisokeria
3 valkuaista
Vatkaa pohjan voi ja sokeri vaahdoksi ja lisää siihen muna ja jauhot (jos taikina tuntuu kovalta, voi siihen lorauttaa ruokalusikallisen vettä). Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille ja laita kylmään.
Sekoita kulhossa täytteen kaikki muut aineet paitsi valkuaiset. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita vaahto varovasti muuhun täytteeseen. Sitten vain täyte vuokaan ja paista kakkua 175 asteisen uunin keskitasossa tunnin verran.
Eikä sitten ronkita vaan otetaan kakku vuuasta vasta ku se on jäähtynyt. Muuten se lojahtaa pöydälle :)
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.