Tämän ohjeen olen ottanut Aura Liimataisen Parasta kotiruokaa -kirjasta.

Pohja

150 g      voita

0,5 dl      sokeria

1             kananmuna

3 dl         vehnäjauhoja

 

Täyte

3             keltuaista

500 g      maitorahkaa

100 g      sulatettua voita

1 dl         ranskankermaa

1, 5 dl     sokeria

2 rkl        maissijauhoja

2 tl          raastettua sitruunankuorta

1 rkl       sitruunamehua

2 tl         vanilliinisokeria

3            valkuaista

 

Vatkaa pohjan voi ja sokeri vaahdoksi ja lisää siihen muna ja jauhot (jos taikina tuntuu kovalta, voi siihen lorauttaa ruokalusikallisen vettä). Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille ja laita kylmään.

Sekoita kulhossa täytteen kaikki muut aineet paitsi valkuaiset. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita vaahto varovasti muuhun täytteeseen. Sitten vain täyte vuokaan ja paista kakkua 175 asteisen uunin keskitasossa tunnin verran.

Eikä sitten ronkita vaan otetaan kakku vuuasta vasta ku se on jäähtynyt. Muuten se lojahtaa pöydälle :)