Lucianpäivänä mieheni keksi haluta Lucian päivän pullia. Tokikaan minulla ei sahramia ollut, joten korvasin sen keltaisella elintarvikevärillä :D Ihanan pehmoisia pullia nämä! Ohjeen nappasin Arlan sivulta.
Luciapullat
35kpl
50 g hiivaa
100 g voita
5 dl maitoa
250 g maitorahkaa
1 g (2 pussia) sahramia
1½ dl sokeria
½ tl suolaa
n. 17 dl vehnäjauhoja
Koristeluun
rusinoita
Voiteluun
1 kananmuna
Ohjeet
Murenna hiiva kulhoon. Sulata voi, lisää maito ja kuumenna seos kädenlämpöiseksi. Kaada seos samaan kulhoon hiivan kanssa. Lisää loput ainekset. Vaivaa taikina tasaiseksi. Anna kohota liinan alla noin 30 minuuttia. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Nosta taikina jauhotetulle alustalle. Jaa se 35:een noin 20 cm pitkään osaan ja muotoile pullista kiehkuraisen S:n muotoisia pullia. Aseta pullat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Koristele pullat rusinoilla. Anna kohota noin 20 minuuttia. Voitele pullat kananmunalla. Paista uunin keskiosassa 5-8 minuuttia. Anna jäähtyä ritilällä.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.