Omppujakin tuli monta monta ämpärillistä mummun omenapuista. Niistä tässä onkin sitten tehty vaikka ja mitä ja vielä vaan riittää. On hilloa ja on pakkasessa kuutioita ja on leivottu ja syöty ja.... Huh.
Tämän ohjeen pohjan otin Kodin Kuvalehden sivuilta. Vähensin hieman voin ja sokereiden määrää, koska nuukuus iski enkä raaskinut valuttaa viemäriin ihanaa omenanmakuista siirappia vaan sekoitin omenat liemineen taikinaan (ohjeessa käskettiin valuttaa omenoista voi-sokeri -seos pois).
Omenamuffinit
12-14 isoa muffinia
7½dl omenan paloja
3rkl voita tai margariinia
1,5dl sokeria
Taikina
200g voita sulatettuna
1,5dl sokeria
1½dl fariinisokeria
3 munaa
1½tl leivinjauhetta
2tl kanelia
6dl vehnäjauhoja
1½dl kylmää maitoa
Päälle
tomusokeria
---
1. Kuullota omenan paloja voissa ja sokerissa kattilassa viisi minuuttia.
2. Taikina: Vaahdota voi ja sokerit. Lisää munat ja sekoita voimakkaasti. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita taikinaan. Lisää lopuksi maito ja paloitellut omenat-voi-sokeri -seos. Sekoita hyvin.
3. Nosta taikinaa muffinivuokiin niin, että vuoan yläreunasta jää täyttämättä noin sentti. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Jäähdytä ja sirottele päälle tomusokeria.
Vinkki! Jos leivot pieniä muffineita, paistoajaksi riittää 15 minuuttia.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.