Omppujakin tuli monta monta ämpärillistä mummun omenapuista. Niistä tässä onkin sitten tehty vaikka ja mitä ja vielä vaan riittää. On hilloa ja on pakkasessa kuutioita ja on leivottu ja syöty ja.... Huh.

Tämän ohjeen pohjan otin Kodin Kuvalehden sivuilta. Vähensin hieman voin ja sokereiden määrää, koska nuukuus iski enkä raaskinut valuttaa viemäriin ihanaa omenanmakuista siirappia vaan sekoitin omenat liemineen taikinaan (ohjeessa käskettiin valuttaa omenoista voi-sokeri -seos pois).

Omenamuffinit

12-14 isoa muffinia

7½dl   omenan paloja
3rkl   voita tai margariinia
1,5dl   sokeria

Taikina
200g   voita sulatettuna
1,5dl   sokeria
1½dl   fariinisokeria
3   munaa
1½tl   leivinjauhetta
2tl   kanelia
6dl   vehnäjauhoja
1½dl   kylmää maitoa

Päälle
tomusokeria

---

1. Kuullota omenan paloja voissa ja sokerissa kattilassa viisi minuuttia.

2. Taikina: Vaahdota voi ja sokerit. Lisää munat ja sekoita voimakkaasti. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita taikinaan. Lisää lopuksi maito ja paloitellut omenat-voi-sokeri -seos. Sekoita hyvin.

3. Nosta taikinaa muffinivuokiin niin, että vuoan yläreunasta jää täyttämättä noin sentti. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Jäähdytä ja sirottele päälle tomusokeria.

Vinkki! Jos leivot pieniä muffineita, paistoajaksi riittää 15 minuuttia.