Halloweenin aikoihin löysin viimein kaupasta oranssin kurpitsan. Vihdoinkin pääsin kokeilemaan Ruotsissä häissä maistamaani aivan taivaallisen hyvää kurpitsakeittoa - joskin omalla ohjeella tehtyä. Hyvää silti
Kurpitsakeitto
puolikas kurpitsa (sellainen iso oranssi :)
vettä (niin että kurpitsan palat juuri ja juuri peittyy)
suolaa
2 1/2dl ruokakermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
2 valkosipulinkynttä
Kuivattua/tuoretta persiljaa ja ruohosipulia
Kuori kurpitsa ja koverra sen sisus pois. Kuutioi se. Keitä palat suolalla maustetussa vedessä kypsäksi.
Ota keitinliemi talteen ja soseuta kurpitsat sauvasekoittimella. Lisää sulatejuusto ja valkosipuli ja sekoita. Lisää mausteet ja kerma sekoita vielä vähän. Anna keiton kiehahtaa liedellä.
Tarkista maku.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.