Aijai. Tätä ei tarvinne selitellä

Voipulla

5dl   kädenlämpöistä maitoa
50g   hiivaa
2dl   sokeria
1rkl   suolaa
1rkl   kardemummaa
2   kananmunaa
200g   voita
n2l   vehnäjauhoja (itse en koskaan mittaa jauhoja, tämä määrä on kirjan mukaan)

Voipullan kuori
1/3   edellistä taikinaa
225g   voita
3/4dl   venhäjauhoja
pienenpieni ripaus soodaa (auttaa pinnan "repeämisessä")
1rkl   kardemummaa

Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Mittaa sokeri, suola, kardemumma sekä munat ja lisää maitoon. Lisää osa jauhoista ja alusta taikina. Lisää rasva ja jauhoja siten että taikina on sopivan pehmeää. Vaivaa taikinaa kunnes taikina ei enää tartu sormiin (n10min). Anna taikinan levätä n 30min.
Ota taikinasta 1/3 ja lisää siihen voi, jauhot, sooda ja kardemumma. Anna kuoritaikinan levätä.

Pyöritä pullataikinasta pieniä pullia (muista että pullan koko kasvaa kun kuori lisätään!). Kauli kuoritaikinasta ohuehko (n5mm?) levy ja leikkaa se yhtä moneen osaan kuin mitä pikkupullia on. Aseta pikkupulla keskelle kuoripalaa ja pyöritä siten että kuori on kokonaan pullan ympärillä (venytä kuorta tarvittaessa varovasti). Kohota pullat ja voitele kananmunalla. Kuori repeää kauniiksi kun annat voitelupinnan hieman kuivahtaa ennen paistoa!
Paista 200 asteessa 10-15 min (kunnes pulla on kauniin ruskea).

Ohje lähestulkoon kopsattu koulukirjasta Laatua leivontaan (Peltomäki, Välimäki, Minni, Koponen)