Kauhea tauko taas ollut tässä blogielämässä. Huhhuh. Isänpäiväkakkukin oli taas mun mittakaavalla tajuttoman hieno, kuva vaan on siivottu jonnekin pois, eli en siitäkään saa tänne päivitystä

Isukki tilas tällasta Ohje on Mamman unelma -blogista

Muikkukukko

Kuori:
5dl   vettä
1/2rkl   suolaa
100g   voita tai margariinia
n.9dl   ruisjauhoja
n.3dl   vehnäjauhoja tai hiivaleipäjauhoja

Täyte:
1kg   muikkuja
150-250g   kylkisilavaa
2-3tl   suolaa
voinokareita

Voiteluun:
voita

Sekoita kuivat aineet yhteen, kaada sekaan sulatettu rasva. Lisää vettä välillä sekoittaen niin että taikina tuntuu sopivan kiinteältä leivottavaksi (itselläni ei mennyt viittä desiä!). Taputtele tai kauli taikinasta soikea levy, joka on keskeltä noin 1 cm paksu ja reunoiltaan ohuempi. Ripottele levyn keskustaan ruisjauhoja. Lado peratut ja hyvin valutetut kalat kerroksittain silavaviipaleiden kanssa levyn keskelle. Ripottele väliin suolaa.

Nosta levyn reunat täytteen päälle ja silottele vedellä ja jauhoilla samalla kukkoa muotoillen. Paista kukkoa 200-225 asteen lämmössä uunissa, kunnes se on saanut väriä. Voitele kukkoa voilla ja kääri sen jälkeen alumiinifolioon. Hauduta kukkoa täytteen pehmittämiseksi vielä miedossa (100-150 astetta) lämmössä 4-6 tuntia. Peitä kukko uunista ottamisen jälkeen hyvin kuoren pehmittämiseksi. Esim voipaperiin ja sanomalehtiin.