Kauhea tauko taas ollut tässä blogielämässä. Huhhuh. Isänpäiväkakkukin oli taas mun mittakaavalla tajuttoman hieno, kuva vaan on siivottu jonnekin pois, eli en siitäkään saa tänne päivitystä
Isukki tilas tällasta Ohje on Mamman unelma -blogista
Muikkukukko
Kuori:
5dl vettä
1/2rkl suolaa
100g voita tai margariinia
n.9dl ruisjauhoja
n.3dl vehnäjauhoja tai hiivaleipäjauhoja
Täyte:
1kg muikkuja
150-250g kylkisilavaa
2-3tl suolaa
voinokareita
Voiteluun:
voita
Sekoita kuivat aineet yhteen, kaada sekaan sulatettu rasva. Lisää vettä välillä sekoittaen niin että taikina tuntuu sopivan kiinteältä leivottavaksi (itselläni ei mennyt viittä desiä!). Taputtele tai kauli taikinasta soikea levy, joka on keskeltä noin 1 cm paksu ja reunoiltaan ohuempi. Ripottele levyn keskustaan ruisjauhoja. Lado peratut ja hyvin valutetut kalat kerroksittain silavaviipaleiden kanssa levyn keskelle. Ripottele väliin suolaa.
Nosta levyn reunat täytteen päälle ja silottele vedellä ja jauhoilla samalla kukkoa muotoillen. Paista kukkoa 200-225 asteen lämmössä uunissa, kunnes se on saanut väriä. Voitele kukkoa voilla ja kääri sen jälkeen alumiinifolioon. Hauduta kukkoa täytteen pehmittämiseksi vielä miedossa (100-150 astetta) lämmössä 4-6 tuntia. Peitä kukko uunista ottamisen jälkeen hyvin kuoren pehmittämiseksi. Esim voipaperiin ja sanomalehtiin.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.