Seurueessamme oli yksi maidoton ja yksi gluteeniton henkilö, joten ajattelin yhdistää nämä kaksi samaan kakkuun. Päätin myös tehdä yhden kakun kaikille syöjille, ettei tarvii tehä montaa eri versiota. Tällainen tuli. Aika namnam vaikka olikin soijaa ja soijaa ja soijaa ;)

Mallia kakkuun otin Vaaleanpunainen Nonparelli -blogista.

Kuva on ihan onneton, hirveässä kiireessä kännykällä kuvattu ;)

glutonmton0813-normal.jpg

Kuningatarkakku

Pohja
200g   gluteenittomia digestive-keksejä
75g   maidotonta Keiju margariinia

Täyte
7   liivatelehteä
3dl   Alpro soya vatkattavaa soijakermaa
300g   Alpro soya maustamatonta soijajogurttia
3dl   Oatly kaura-vaniljakastiketta
300g   mustikkaa
100g   kotimaisia vadelmia
n.2rkl   sokeria (tai maun mukaan)
1/4dl   vahvaa karpalomehua

Pinnalle
1   liivatelehti
2rkl   vettä
1prk   mustikkapilttiä
(sokeria)
 
Leikkaa irtopohjavuoan (halkaisija n. 27 cm) pohjalle leivinpaperi. Murskaa keksit hienoksi muruksi. Sulata margariini ja sekoita keksimurujen sekaan. Levitä seos vuoan pohjalle ja painele lusikalla tasaiseksi. Laita jääkaappiin jähmettymään.

Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Yhdistä soijajogurtti ja Vaniljakastike. Soseuta mustikat osittain sauvasekoittimella ja lisää sose ja kokonaiset vadelmat täytteeseen. Mausta sokerilla. Kiehauta mehu kattilassa ja lisää kuivaksi puristetut liivatteet. Kaada seos täytteeseen ohuena nauhana samalla sekoittaen. Vaahdota kerma ja sekoita varovasti täytteeseen. Kaada täyte pohjan päälle vuokaan.

Pinnan marmorointi: Laita liivate kylmään veteen likoamaan n. 5 minuutiksi. Kiehauta vesi kattilassa ja lisää sekaan kuivaksi puristettu liivate. Kaada ohuena nauhana samalla sekoittaen mustikkapiltin sekaan.
Valuta lusikalla sosetta täytteen pinnalle. Jos sose uppoaa täytteeseen, laita kakku vähäksi aikaa jääkaappiin jähmettymään. Vedä tikulla tai veitsellä kuvioita pintaan. Laita kakku hyytymään jääkaappiin yön yli.
Irrota veitsen avulla kakku vuoasta. Poista halutessasi leivinpaperi kakun alta. Huomioi että kakun pinta saattaa tällöin helposti hieman revetä.