Floran pikkuisessa reseptilehtisessä oli tällainen ohje. Tosi hyvää ja helppo tehdä! Ei vatkaamista eikä mitään kummallisuuksia...
Erilainen omenapiirakka
Pohja
2,5dl Flora Culinessea
1dl sokeria
2kpl kananmunaa
3,5dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
Täyte:
3kpl omenaa
250g Crème Bonjour Maustamatonta
1dl Flora vanillaa
2kpl kananmunaa
0,5dl sokeria
2rkl sitruunanmehua
Tarjoiluun:
2,5dl Flora vanillaa
Sekoita piirakkapohjan huoneenlämpöiset raaka-aineet sähkövatkaimella tai monitoimikoneella taikinaksi. Vatkausajaksi riittää muutama minuutti. Levitä taikina piirakkavuokaan (halkaisija 26 cm) ja lisää päälle viipaloidut omenat. Sekoita Crème Bonjour, Flora Vanilla, kananmunat, sokeri ja sitruunamehu keskenään. Kaada seos omenaviipaleiden päälle. Paista piirakkaa uunin alatasolla 170 °C:n lämpötilassa noin 45 minuuttia. Anna jäähtyä ennen tarjoilua. Tarjoa Flora Vanillan kanssa.
Korvasin itse Culinessen 250g voilla sekä tuorejuustoa laitoin 200g ja desin verran vaniljakreemiä Käytännön sovelluksia Jaoin taikinan kahteen pieneen vuokaan ja pintaan ripottelin hieman kanelia.
Tässä kuvassa näkyy että piirakka on vähän kumman värinen
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.