Kokeilin taas uutta ohjetta, ihanasti nousi tuollaiseks pyöreäksi eikä jäänyt sellaiseksi latteaksi Meheviä eikä lainkaan kuivia - niistä tuo mies ei oikein välitä Ja ai että kun tekee vielä tuoreista mustikoista! Ei värjäänny taikina siniseksi eikä mustikat ole yhtenä massana taikinan seassa
Mustikkamuffinit
3dl mustikoita
2 munaa
1,5dl sokeria
75g leivontamargariinia sulatettuna
3dl vehnäjauhoja
1,5tl leivinjauhetta
1tl kanelia
0,5dl kermaa
0,5tl vanilja-aromia
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
2. Sulata ja jäähdytä rasva. Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe ja kaneli.
3. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää vaahtoon ensin rasva, sitten jauhoseos.
4. Sekoita joukkoon lopuksi kerma ja kuivat mustikat. Älä sekoita liikaa etteivät marjat rikkoudu.
5. Kaada taikina paperisiin leivosvuokiin tai voideltuun muffinivuokaan.
6. Kypsennä uunin alaosassa noin 12 minuuttia. Tarjoa mustikkamuffinit tuoreina.
Jos haluat muffineista laktoosittomia, käytä laktoositonta rasvaa ja kerman sijaan vaaleaa marjamehua tai appelsiinimehua. Voit korvata mustikat myös sokeroiduilla viinimarjoilla tai puolukoilla.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.