Ihan älytön kokeilu, kun resepti kerran sattui silmiin ;) Tää on siis tätä mitä jouluisin on aina kaupoissa tyrkyllä, vaikka ei ihan heti siltä näytäkään ;)

Tein puolikkaan satsin ja sain tuollaisen pienen lätkän. Vajaa 3cm paksu ja jotain 17cm halkaisijaltaan :)

3 l       täysmaitoa 

1 rkl    suolaa 

2 rkl    sokeria 

3 - 5   munaa 

1 l       piimää 

1 prk (200 g)   kermaviiliä 

 

Kuumenna maito sekoitellen lähes kiehumispisteeseen (95 astetta) paksupohjaisessa tai pinnoitetussa kattilassa. Lisää suola ja sokeri.Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää joukkoon piimä ja kermaviili. Kaada seos hitaasti hämmentäen kuuman maidon joukkoon. Kuumenna seos uudelleen, kunnes kuplahtaa (85 - 90 astetta). Sekoita koko ajan hiljalleen. Nosta kattila pois levyltä. Peitä kannella. Anna heran erottua n. 30 min. Nosta massa reikäkauhalla juustomuottiin, jossa on kostea sideharso. Kaada vielä kaikki hera siivilään ja siirrä loppu juustomassa muottiin. Taita sideharson reunat juuston päälle ja nosta jääkaappiin valumaan kulhon päälle. Anna jäähtyä jääkaapissa useita tunteja tai yli yön. Kumoa tarjoiluvadille.

PAISTETTU MUNAJUUSTO Nosta juusto leivinpaperille uunipellille. Voitele juusto keltuaisella. Paista sitä 250 asteessa n. 10 min eli kunnes pinta on saanut kauniin kullanruskean värin. Tarjoa lämmin juusto kermavaahdon ja mansikkalohkoilla höystetyn raparperihillokkeen kera.