Anoppi halusi tarjota synttärikakkua sisaruksilleen aika pitkän automatkan päässä. Askarreltiin nämä kaksi kakkua neljän tunnin automatkan ajaksi kahteen styroxiseen kylmälaukkuun joissa oli kalleja kaverina. Hyvin pysyivät viikonlopun paahteesta huolimatta hyvänä vielä ajomatkan jälkeenkin muutaman tunnin paahteisessa autossa. Ainoastaan kukat oli siinä kosteudessa vähän pehmenneet ja lehdistä oli väri levinnyt kermaan.

En ollut yhtään tyytyväinen varsinkaan tuon taaemman kakun kermoihin. Paljon pitäisi pursottelua vielä harjoitella! Sen siitä saa kun ei tee enää "taviskakkuja" juuri ollenkaan. (Ja kuvakin on tosi huono kun en uskaltanut pitää kakkuja niin kauaa lämpimässä että olisin saanut hyvät valot ja kaikki kuviin... Huoh. )

 

Vadelma-valkosuklaa -rahkakakku
melko iso ohje, 25cm vuokaan ihan piripintaan

Pohja
1   kananmunaa
1/3dl   sokeria
0,5dl   vehnäjauhoja (josta reilu 1rkl maissitärkkelystä)
0,5tl   leivinjauhetta

Vadelmatäyte
6   liivatelehteä
3/4dl   vadelmamehutiivistettä (laitoin osan vattulikööriä)
4dl   vispikermaa
5dl   vadelmia
1dl   sokeria
1rkl   vaniljasokeria
500g   maitorahkaa
130g   valkosuklaata

Sitruunatäyte
90g   valkosuklaata
½tlk   maitorahkaa
3   liivatelehteä
2/3dl   sitruunamehua
2tl   vaniljasokeria
2dl   vispikermaa

Vadelmakuorrute
4dl   soseutettuja vadelmia
0,5dl   vadelmamehutiivistettä (tai oman maun mukaan)
4   liivatelehteä
1tl   vaniljasokeria

(kermavaahtoa)

Pohja: Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita maissitärkkelys, vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään ja siivilöi munavaahdon joukkoon kevyesti sekoittaen. Kaada taikina voideltuun, irtopohjaiseen kakkuvuokaan (ø 25cm) ja paista 175 asteessa noin 15 minuuttia. Kumoa hiukan jäähtynyt pohja leivinpaperin päälle.
Puhdista vuoka ja vuoraa pohja leivinpaperilla. Laita kakkupohja vuuan pohjalle ja kostuta tarvittaessa.

Täytteet: Pehmitä liivatelehdet kylmässä vedessä. Valuta vesi pois ja sulata liivatelehdet kuumaan mehuun ja anna jäähtyä.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Soseuta vadelmat ja sulata valkosuklaa. Lisää vadelmasose, valkosuklaa ja sokeri maitorahkan joukkoon, sitten jäähtynyt, hyytymispisteessä oleva liivateseos hyvin sekoittaen.
Sekoita lopuksi kermavaahto varovasti nostellen. Kaada vadelmatäyte pohjan päälle vuokaan.
Laita kakku jääkaappiin siksi aikaa kun teet sitruunatäytteen.
Tee sitruunatäyte samoin kun vadelmatäyte ja kaada se vadelmatäytteen päälle.

Kuorrute: Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Soseuta vadelmat (tai käytä valmista vadelmasosetta) ja lisää vaniljasokeri.
Kuumenna mehu ja sulata liivatteet siihen. Kaada ohuena nauhana koko ajan sekoittaen vadelmasoseen joukkoon.
Lisää hieman mehutiivistettä (tai vettä) jos haluat makeampaa (tai hieman löysempää) kuorrutteesta. Kaada vadelmasose kakun päälle.

Peitä kelmulla, laita viileään ja anna hyytyä yön yli.

Koristele mielesi mukaan. Kuorrutin vispikermalla (jossa 1rkl vaniljakreemijauhetta/2,5dl vispikermaa) joka mielestäni antoi mukavan neutraalin lisän kakun makuun  Kukat ja lehdet on sokerikuorrutetta.

Jos murskaa vatut sauvasekoittimella siemenet menee ikävän teräviksi, käsivatkaimella siemenet pysyvät ehjinä mutta sose ei ole niin hienoa. Jäisinä vadelmat saa murskattua juuri sopiviksi kun muutaman kerran painaa perunamuussinuijalla